Protesta del sector

Unes 8.500 perruqueries catalanes, cridades a tancar dimarts per reclamar més ajuts

Els professionals dels salons de bellesa reclamen baixar el seu IVA del 21% al 10%

zentauroepp53313747 pelu201017135907

zentauroepp53313747 pelu201017135907 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Prop de 8.500 perruqueries de Catalunya tancaran dilluns per protestar per la «falta d’ajuts» per revertir les conseqüències econòmiques derivades del coronavirus i per demanar una reducció de l’impost sobre el valor afegit (IVA).

La convocatòria ha sigut proposada pel grup ‘Creer en Nosotros’, format per gairebé 4.000 professionals del sector a tot Espanya, ha informat l’entitat aquest dissabte en un comunicat.

Les perruqueries han sigut «focus de la major part de les restriccions» per l’estat d’alarma a causa de la pandèmia, així com les posteriors limitacions, per la qual cosa reclamen un suport econòmic. També demanen una baixada de l’IVA del 21% al 10%, al conceptuar la perruqueria i l’estètica «com a bé de primera necessitat».

Una de les administradores de ‘Creer en Nosostros’, Dayanna Cabrera Rivas, ha assegurat que la qüestió de l’IVA és vital per al sector: «Amb la situació del coronavirus es calcula que el tancament pot arribar al 40% dels salons actuals».

Esteticistes demanen obrir

Per la seva banda, uns 200 professionals de l’estètica, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han concentrat aquest dissabte al migdia davant la seu de la Conselleria de Salut per reivindicar la reobertura dels seus centres, tancats des d’aquest divendres en compliment de les normes decretades per l’augment de casos de Covid-19 a Catalunya, una mesura de què estan exemptes les perruqueries, tot i que han de restringir l’aforament.

La manifestació l’ha promogut el gremi d’estètics de Barcelona, convocatòria a què s’han afegit després altres entitats, com el Gremi Nacional de Perruqueries i Estètica d’Espanya. Els concentrats han reafirmat que els seus centres i el servei que donen són «tan segurs» com altres comerços, i han demanat el mateix tracte que s’ha donat a les perruqueries. 

Notícies relacionades

Boixereu ha afegit que els professionals de l’estètica han reclamat també una rebaixa en l’impost de l’IVA del 21% actual al 10%, com estava fixat fins a l’any 2012.

Segons dades del sector, a Catalunya operen prop de 3.000 centres d’estètica professional, que donen ocupació a més de 6.300 treballadors, majoritàriament dones autònomes. El tancament dels centres durant aquests quinze dies decretats per la Generalitat, segons la patronal, suposa unes pèrdues d’entre 9 i 11 milions a la setmana. 

Temes:

Coronavirus