aquest novembre

Sanitat proposarà a les autonomies un grup de treball per fer una avaluació independent

El ministre Illa portarà al Consell Interterritorial aquesta proposta

zentauroepp53810984 soc200927185937

zentauroepp53810984 soc200927185937 / EUROPA PRESS E Parra POOL

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, presentarà aquest dimecres a les comunitats autònomes, al si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), un acord per crear un grup de treball que permeti definir el marc i les característiques principals de l’avaluació independent que es realitzi sobre la gestió de la pandèmia, que podria començar a fer-se al novembre.

Una avaluació que, segons assenyala l’esborrany de l’acord, al qual ha tingut accés Europa Press, haurà d’encaminar-se a «generar valor i utilitat» als responsables polítics, als gestors, als professionals sanitaris i al conjunt de la ciutadania, inspirant-se en un «principi essencial» com és el de la independència avaluadora com a garantia de la legitimitat de les seves conclusions.

No obstant, la setmana passada va mantenir una reunió amb diversos membres del grup de científics espanyols que a l’agost va publicar una carta a la revista ‘The Lancet’ per demanar una auditoria, on, segons va comentar a Europa Press un dels signants de l’article, Joan Carles March, els va mostrar la seva «bona predisposició» a realitzar-la i, fins i tot, que a l’octubre o principis de novembre ja hi hagi treballs avançats per saber com es realitzarà l’esmentada avaluació. Ara, Illa proposarà als consellers de Salut de les diferents comunitats autònomes crear en el seu si un grup de treball per definir la proposta de marc per a la realització d’una avaluació independent de l’acompliment del Sistema Nacional de Salut en la gestió de la pandèmia.

La composició

Aquest grup de treball, segons l’esborrany de l’acord, estarà presidit per la secretària d’Estat de Sanitat i en formaran part un representant de cadascuna de les comunitats i ciutats autònomes, designat per la persona titular de la Conselleria amb competències en matèria sanitària. En les sessions a celebrar, els representants del grup de treball podran ser assessorats i estar acompanyats per tècnics i experts de les seves respectives administracions.

Notícies relacionades

Aquest grup, tal com proposa Sanitat, elevarà al ple del CISNS una proposta de marc avaluador del Sistema Nacional de Salut que defineixi les línies d’avaluació, l’abast, els objectius, els paràmetres i els elements que resultin necessaris per portar a terme una avaluació independent el «més completa possible» del conjunt del sistema.

Les conclusions obtingudes s’hauran de comunicar com a màxim un mes després de l’aprovació de l’acord, per la qual cosa si els consellers el firmen aquest dimecres, 7 d’octubre, haurà de començar a fer-se l’avaluació el 7 de novembre.