ABEL CABALLERO

Vigo arrenca amb el muntatge dels llums de Nadal

La instal·lació de l'element decoratiu més gran de la ciutat obliga a fer talls de trànsit

El alcalde de Vigo, Abel Caballero, durante el encendido de las luces de Navidad, a finales de noviembre FOTO JOSÉ LORES

El alcalde de Vigo, Abel Caballero, durante el encendido de las luces de Navidad, a finales de noviembre FOTO JOSÉ LORES / JOSE LORES

1
Es llegeix en minuts
Alberto Blanco

El Nadal a Vigo 2020 comença a prendre color quan falten gairebé tres mesos per a la campanya nadalenca. I avui mateix la ciutat rebrà ja el seu regal més gran: la caixa gegant de leds que durant els últims anys ha lluït –i tornarà a lluir– a la Gran Via.

Segons avisa el Concello a través de la seva pàgina web, l’empresa encarregada d’instal·lar la il·luminació del Nadal a Vigo 2020, Iluminaciones Ximénez SA, a partir d’aquesta nit i fins el pròxim divendres serà necessari tallar el trànsit en part de la Gran Via per a la instal·lació de la caixa de regal gegant en l’encreuament amb Urzáiz. Tot i que és el primer gran element decoratiu que s’instal·la, no és el que inaugura el muntatge dels llums. Fa setmanes van començar ja a instal·lar-se els llums de Nadal, que ja estan col·locats en multitud de carrers.

¿Quines restriccions de trànsit hi haurà? Es tancaran a la circulació els carrils de Gran Via entre Urzáiz i Brasil/María Berdiales entre les 22.45 i les 06.00 hores des d’avui i durant un període aproximat d’una setmana. Durant aquesta jornada també hi haurà talls en l’entorn de l’Ajuntament pel rodatge de la pel·lícula ‘Live is life’.

Notícies relacionades

Aquesta caixa de regal gegant té unes mesures colossals: 17 metres d’altura, 10 d’amplada i 9 de fons, cosa que la converteix en una de les icones del Nadal a Vigo junt amb el gran arbre de leds que es va ubicar altres anys a la Porta do Sol però que aquesta vegada, segons va avançar l’alcalde, es «plantarà» en una altra zona a l’estar aquesta plaça en obres. Caballero també va explicar que treballa en diversos escenaris per al desenvolupament de les activitats nadalenques. I no descarta, en el cas que la pandèmia del virus s’agreugi, fer un Nadal en ‘streaming’.

Tot i que de moment s’han fet públiques poques coses sobre els atractius del Nadal a Vigo 2020, el Concello va revelar ahir almenys una novetat: el ‘photocall’ del pessebre amb figures a mida real que s’ubicarà a Casa das Artes, al costat del tradicional pessebre monumental, i en què els visitants podran fer-se fotos amb els personatges del naixement.

Temes:

Nadal Vigo