COP AL PROJECTE

El TSJC tomba el pla urbanístic que havia d'allotjar el BCN World

La sentència obeeix al fet que el TSJC ha pogut constatar que els espais lliures previstos en aquest sector «no tenien la funcionalitat adequada».

undefined34518008 vilaseca salou tarragona  30 6 2016   imagen virtual del  cr200929214415

undefined34518008 vilaseca salou tarragona 30 6 2016 imagen virtual del cr200929214415

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el pla director urbanístic de reordenació de l’àmbit del centre recreatiu turístic de Vila-Seca i Salou (Tarragona), cosa que afecta de ple al complex turístic i d’oci BCN World.

Segons ha informat el TSJC, la declaració de nul·litat de la secció tercera de la sala contenciosa administrativa afecta el sector 1 d’aquest pla urbanístic, és a dir, el complex turístic, els usos principals del qual eren l’hoteler, el d’àrea de joc, el comercial i el d’oci.

La sentència obeeix al fet que el TSJC ha pogut constatar que els espais lliures previstos en aquest sector «no tenien la funcionalitat adequada».

Limitacions d’ús

L’ús i gaudi general d’aquests espais es pretenia sotmetre a unes limitacions i a uns criteris de disseny destinats a restringir sensiblement la seva destinació pròpia o natural, com podrien ser les de l’esbarjo o l’oci, segons el TSJC, «com a conseqüència de la inadequada ubicació de bona part del sòl esmentat en una zona de risc d’accidents greus, provinents de la indústria química».

Aquesta sentència suposa una clatellada per a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que va ser demandada per part del Grup d’Estudi i Protecció dels Escosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya.

Notícies relacionades

El TSJC dona així la raó als ecologistes després que el govern català autoritzés recentment l’Incasòl, organisme encarregat de gestionar les finances dels lloguers a Catalunya, a adquirir per 120 milions d’euros a Criteria uns terrenys on s’havia d’ubicar el macrocomplex BCN World, ara reconvertit en Hard Rock Entertainment World, i a vendre’ls en el mateix acte a Hard Rock.

Aquest tràmit era un dels esperats per donar un impuls al projecte de Hard Rock, que continua així acumulant retards i encara no ha pogut arrencar.