AL PIRINEU

Sis bombers i un metge passen la nit amb un muntanyenc accidentat

L'equip de rescat no va voler deixar-lo sol davant la impossibilitat de traslladar-lo

heli

heli

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un excursionista ferit ha sigut rescatat aquest diumenge després de passar la nit al ras amb sis bombers de la Generalitat i un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van intentar ahir treure’l del lloc on s’havia accidentat però que, al caure l’ocàs, van optar per quedar-se amb ell.

Els bombers han informat avui que l’escalador es va trencar el turmell quan estava fent la via denominada Tànger, al congost de Collegats, en el municipi lleidatà de la Pobla de Segur, al Pirineu.

 Els serveis d’emergències van ser alertats de l’accident a les 19.24 hores i al lloc es van desplaçar efectius dels bombers de la Generalitat i del SEM. Davant la posta de sol, els membres de l’equip de rescat van comprovar que un helicòpter no podria rescatar el ferit, per això van optar per passar allà la nit al ras amb ell.

Notícies relacionades

Els bombers de la Unitat de Muntanya del cos van arribar per terra fins al ferit a les 23.00 hores i van iniciar el seu trasllat fins al cim.

A primera hora del matí, un helicòpter ha anat a la recerca del muntanyenc, que sobre dos quarts de nou ja era a la Pobla de Segur per traslladar-lo en ambulància. Segons el SEM, el muntanyenc presentava una fractura, i el metge que l’ha atès l’ha protegit davant una possible hipotèrmia i li ha administrat analgèsics per al dolor.