dol entre els socialistes

Mor Jaime Blanco, expresident de Cantàbria i fundador del PSOE regional

Nascut a Santander el 1944, va estudiar Medicina a Sevilla i va ser en aquesta ciutat, en la seva etapa universitària, on va començar el seu contacte amb la política

zentauroepp55081292 blanco200924105340

zentauroepp55081292 blanco200924105340

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident del Govern de Cantàbria (1990-1991) i figura històrica i fundador del PSOE regional, Jaime Blanco, ha mort per la malaltia que patia des de fa temps.

Blanco (Santander, 1944) tenia el carnet número 1 del PSOE càntabre i va ser el president del Govern regional de concentració que es va conformar entre el desembre de 1990 i el juliol de 1991 després d’una moció de censura per apartar Juan Hormaechea de l’Executiu.

El 1991, tot i que el PSOE va tenir majoria en aquestes eleccions, Blanco no va poder governar per un pacte del PP i de l’UPCA de Juan Hormaechea, que va tornar a ser president.

Blanco va ser secretari general del PSOE de Cantàbria durant 25 anys abans que el succeís Dolores Gorostiaga, i va ocupar càrrecs de diputat regional i al Congrés dels Diputats del Partit Socialista i de senador.

Jaime Blanco va estudiar Medicina a Sevilla i va ser en aquesta ciutat, en la seva etapa universitària, on va començar el seu contacte amb la política, al costat de figures del Partit Socialista com Alfonso Guerra i Manuel Chaves.

En xarxes socials després de conèixer-se la notícia, el Govern de Cantàbria ha lamentat la mort de Jaime Blanco i ha traslladat les seves condolences als seus familiars i amics.

Notícies relacionades

El vicepresident regional i líder del PSC-PSOE, Pablo Zuloaga, ha assegurat, també en xarxes socials, que la mort de Blanco és «una trista notícia» i «un cop» per a la família socialista. «Els socialistes no moren: se sembren. Que la terra et sigui lleu», ha dit, alhora que ha transmès les condolences a familiars i amics.

També IU de Cantàbria ha enviat el seu afecte a la seva família i a la seva «casa política», el PSOE, mentre que el PP de Torrelavega lamenta la mort «d’un gran referent de la política» a la regió, i són a més diversos els missatges de condolences en xarxes socials de representants socialistes i d’altres partits a títol individual.