28 d’oct 2020

Anar al contingut

MAL TEMPS

Un aiguat causa inundacions a la Garriga i talla la via del tren

La C-17 s'ha mantingut totalment tallada en els dos sentits durant 40 minuts

Agencias

Un aiguat causa inundacions a la Garriga i talla la via del tren

Renfe

Un aiguat que ha descarregat més de 140 litres d’aigua per metre quadrat en una hora ha causat aquesta tarda inundacions de carrers, baixos i aparcaments subterranis a la localitat de la Garriga (Vallès Oriental) i els seus voltants i també en alguns municipis del Maresme.

L’intens xàfec, que ha caigut poc després de les 16 hores d’avui, també ha causat un corriment de terres que ha afectat la via del tren, fet que ha obligat a interrompre la circulació de trens entre la Garriga i les Franqueses, en la línia R3.

Renfe ha informat que ha disposat un servei alternatiu per carretera entre la dues estacions afectades mentre els tècnics d’Adif miren de reparar els danys perquè demà al matí pugui restablir-se el servei.

També ha quedat tallada la C-17 a la Garriga, en els dos sentits durant gairebé 45 minuts, entre les 16.45 hores i les 17.25 hores, fet que ha ocasionat nombroses retencions.

Pla Inuncat en alerta

Protecció Civil de la Generalitat tenia activada l’alerta del Pla Inuncat per la intensitat de les pluges prevista per a aquesta tarda al Vallès Oriental i, en especial, a la Garriga. Els Bombers de la Generalitat han atès 59 avisos entre les 16.00 hores i les 18.00 hores, 55 de les quals a la Garriga i un a Cànoves i Samalús, i tres més al Maresme. 

El telèfon 112 ha rebut 144 trucades pel temporal, 103 de les quals al Vallès Oriental, amb 92 a la Garriga, entre les 16.00 i les 17.00 hores.

A la zona de Can Figueres de la Garriga s’ha esfondrat part de l’estructura d’una casa d’una sola planta, on no hi havia ningú. L’avís s’ha rebut a les 17.46 hores i els Bombers hi han desplaçat una dotació.

El Servei Meteorològic de Catalunya ja havia emès un avís de temps violent aquesta tarda al Vallès Oriental i Maresme, on també hi ha hagut fort vent i pedra. Una vegada les precipitacions més intenses han afectat el Vallès Oriental, s’han desplaçat cap al Maresme i sud de la Selva, i en aquests moments la majoria ja es troben al mar. També es mantenen precipitacions a les comarques del nord de Girona.