ARTISTA DE CARRER

Primo Banksy s'estrena a Vigo amb el curs escolar del coronavirus

L'artista urbà establert a Lugo porta a les parets del casc vell el seu art reivindicatiu

image-3

image-3

1
Es llegeix en minuts
Jorge Álvarez

Vigo compta des d’avui, dia en què s’estrena la tardor, amb un Banksy. Tot i que no es tracta d’una obra de l’esmunyedís artista britànic, sinó de Primo Banksy, la versió gallega del fenomen artístic que revoluciona les xarxes socials amb cada nova proposta.

L’artista urbà, la identitat del qual es manté també en l’anonimat, ha triat una paret del casc vell de Vigo per estrenar-se a la ciutat olívica. La rua Méndez Núñez ha sigut l’elegida i al costat de l’institut Camões llueix des d’avui ‘Tornada al col·le, protocol Covid’.

Es tracta d’una estudiant que, abraçada als seus llibres, porta una cadira al revés sobre el cap. «Està basada en els Capritxos de Goya, en un gravat titulat ‘Ja tenen seient’», explica el Primo de Banksy a aquest diari sobre l’obra amb què debuta als carrers de Vigo amb aquest projecte. «Vaig col·locar algun cartell de Moito Ollo, però aquesta és la primera signada», comenta.

La reivindicativa obra del Primo de Banksy

L’obra del que molts han etiquetat com a ‘Banksy gallec’ recorda en gran manera la del britànic. De fet, tots dos són artistes urbans, mantenen en l’anonimat la seva identitat real i tots dos tenen un objectiu comú: despertar consciències des dels murs.

Notícies relacionades

En una entrevista concedida al diari ‘El Progreso’, Primo Banksy reconeixia que tenia formació acadèmica i que continuaria realitzant aquest tipus d’obres «mentre cregui que tingui alguna cosa a dir, o mentre els murs continuïn allà esperant les nostres empremtes».

Va ser el 2019 quan aquest creador establert a Lugo, després de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, assaltava les xarxes socials amb un grafiti de Mariano Rajoy damunt d’un burro amb la llegenda: «‘Cuando me vaya me lloraréis». Des d’aleshores, Francisco Franco, Rosalía de Castro i Castelao han passat pel sedàs de Primo Banksy.

Temes:

Banksy