Familiars del presumpte assassí de Yessica li van prestar ajuda en la fugida

L'arrestat va cobrir el cos dins del maleter amb almenys tres sacs grans de terra per a plantes comprats en un basar

whatsapp-image-2020-09-22-at-144546

whatsapp-image-2020-09-22-at-144546

2
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

Janner J. O., l’home de 29 anys arrestat a Ginebra onze dies després que presumptament escanyés fins a la mort la seva nòvia quan ella va voler trencar la relació, va comptar amb ajuda dels seus familiars per preparar la fugida. Segons ha pogut saber ‘Levante-EMV’ de fonts de tota solvència, Janner J. O. es va refugiar a casa de dos familiars directes seus, a Torrent, des del domicili dels quals sembla que es va connectar a internet per comprar els bitllets que havien de portar-lo fins a Colòmbia, després de passar per una capital europea.

Pel que sembla, aquests familiars no van dir a la policia tot el que sabien fins que se’ls va prendre declaració per segona vegada. En aquesta segona compareixença, van confessar al grup d’Homicidis de la Policia Nacional que Janner J. O. no només havia estat a casa seva, sinó que, a més, havia utilitzat l’ordinador d’un. Va ser així com els agents van agilitar les indagacions i van esbrinar que Janner J. O. era a Suïssa. De fet, gràcies a la rapidesa amb què van actuar, la Police Cantonale de Ginebra va localitzar el sospitós a les 7.30 hores, a l’estació de tren central ginebrina, la Gare Cornavin, a punt d’embarcar cap a França.

El cos sense vida de Yessica Daniela Gularte, la quarta víctima mortal de la violència masclista aquest any al País Valencià, va ser trobat entorn de les 23.00 hores del 29 d’agost passat, gairebé 7 dies després del seu assassinat, tal com va avançar en exclusiva ‘Levante-EMV’ en la seva edició digital l’endemà de la descoberta. El cadàver era a l’interior del maleter del seu cotxe, un Citroën C3, estacionat en un descampat a uns 200 metres del domicili de la víctima. El crim va ser perpetrat entorn de les 2.30 hores de diumenge 23 d’agost en aquesta vivenda. Dos veïns van ser testimonis auditius de la pallissa que Janner presumptament va donar a Yessica, així com del moment en què la va escanyar.

Notícies relacionades

Després, el presumpte assassí va aprofitar les hores de la matinada per carregar el cos i ficar-lo al maleter del seu cotxe, que era on ella l’havia aparcat: just davant del seu portal, al carrer Pablo Meléndez, al districte valencià de Patraix. L’endemà, va comprar tres sacs grans de terra per plantar en un basar i, de nou de matinada, va cobrir el cos amb la terra per retardar els senyals de descomposició i dilatar al màxim el descobriment del cos, cosa que li donava temps per poder fugir.

En principi, es creu que va moure el cotxe només 200 metres de la seva ubicació habitual perquè els amics no el trobessin en un primer rastreig, i que no es va atrevir a portar-lo més lluny perquè no tenia carnet i possiblement temia ser parat i identificat per la Policia portant el cos sense vida de la seva propietària al maleter del C3.