30 d’oct 2020

Anar al contingut

vivenda

La nova llei del lloguer de Catalunya entra en vigor aquest dimarts

La norma s'aplicarà en els 60 municipis catalans amb més de 20.000 habitants

El Periódico

La nova llei del lloguer de Catalunya entra en vigor aquest dimarts

La nova llei que regula el lloguer en 60 municipis catalans entra en vigor aquest dimarts. Després de l’aprovació al Parlament el 9 de setembre passat de la iniciativa impulsada pel Sindicat d’Inquilins, avui es publica al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), pas previ perquè es posi en marxa la nova normativa. 

La llei, que s’aplicarà als 60 municipis catalans amb més de 20.000 habitants, fixa que el preu del lloguer no pot augmentar respecte al contracte anterior i que si una vivenda tenia un preu per sobre de la mitjana de lloguers de la zona, el nou contracte no podrà superar l’índex de preus de la Generalitat.

Les llars que es lloguin per primera vegada hauran d’ajustar-se a l’índex fixat per l’administració per a cada zona, però l’obra nova queda exempta per incentivar la construcció de vivenda protegida. La llei també preveu sancions de 3.000 fins a 90.000 euros en cas d’incompliment. El sector immobiliari i les patronals van carregar contra la llei perquè «paralitzarà el sector i reduirà l’oferta».

La ‘newsletter’ del director

Rebeu al vostre correu l’anàlisi de la jornada de la mà del director d’elPeriódico.com, Albert Sáez. 

Subscriviu-vos-hi