en un polígon

Els Bombers continuen treballant en l'extinció d'una indústria a Sant Feliu

La fumera va ser visible des de diferents punts de l'àrea metropolitana

incendio sant feliu / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant aquest divendres en l’extinció de l’incendi  declarat dijous a la tarda en una nau industrial, seu de l’empresa alimentària Dallant, a Sant Feliu de Llobregat. El sinistre va causar una gran columna de fum negre visible des de diversos punts del municipi. Segons fonts de Bombers, el foc es va iniciar en un dipòsit de combustible i va engolir la resta de la nau industrial. 

Els Bombers de la Generalitat, que hi van desplaçar 36 dotacions, i els de Barcelona, que en van mobilitzar cinc, han treballat tota la nit des de l’exterior –ja que mitja coberta del recinte s’ha esfondrat– per apagar l’incendi i evitar que es propagui cap a naus limítrofes.

Tot i que la intensitat de les flames es va reduir durant la matinada, una vegada controlat el foc ha sigut necessari remullar bé la zona i posteriorment revisar l’estructura.

Segons els Bombers de la Generalitat, que van rebre l’avís a les 18.09 hores, el foc es va originar en un dipòsit de combustible de l’empresa de fabricació de productes per afegir olor i gust dels aliments Dallant. La nau, de 2.500 m2, ha cremat totalment.

L’incendi va provocar una gran columna de fum visible des de diferents municipis veïns de l’àrea metropolitana de Barcelona, cosa que va fer que el 112 rebés prop d’un centenar de trucades d’avís.

Tot i que no s’ha va activar el Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat), Protecció Civil va recomanar a la població que no s’acostés a la zona i no es mantingués a l’exterior si els arribava el fum o sentien molèsties derivades.

Notícies relacionades

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va confirmar que no hi ha persones ferides

L’empresa Dallant es dedica a la producció de sucs, ingredients fruiters i vegetals, aromes i solucions organolèptiques.