Detinguts els pares d'un nadó que es debat entre la vida i la mort a Castelló

El pare del nen li va provocar lesions irreversibles al colpejar-lo contra els barrots del bressol i causar-li enfonsament cranial

detenidos-padres

detenidos-padres

2
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

Un nadó de 10 mesos d’edat es troba en estat de mort clínica a l’Hospital General de Castelló com a conseqüència de la brutal agressió patida suposadament en mans del seu pare, que està detingut, com la mare. El cas es va destapar quan van portar el nen al centre de salut, des d’on el van enviar a aquest centre hospitalari. Van ser els pediatres d’aquest últim els qui van donar la veu d’alarma perquè la gravíssima lesió era impròpia d’un accident i ja hi havia un expedient per uns possibles maltractaments anteriors.

Segons la informació a què ha tingut accés el diari de Prensa Ibérica Levante-EMV, els fets van tenir lloc diumenge a última hora del matí, en una casa ubicada al carrer San Pedro d’Almassora, on resideixen els pares del nadó i el petit. Segons la investigació oberta per la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, hauria sigut el pare, de 20 anys d’edat, qui hauria colpejat amb força el nen contra els barrots del bressol perquè estava plorant, possiblement per lesions anteriors que li provocaven dolor, segons estimen els pediatres.

Mesos de maltractaments

De fet, en la revisió a què es va sotmetre el menor tan bon punt va arribar a les urgències de l’Hospital General de Castelló, els metges van apreciar hematomes i lesions infligides en diferents moments, cosa que prova que el menor ha sigut objecte de maltractaments des de fa mesos. Quan els pares es van adonar de l’abast de l’agressió, van acudir al centre de salut i més tard a l’hospital, però no van dir la veritat.

Van assegurar que el nen havia caigut de cap del bressol, cosa que els metges no van creure, ja que la força de l’impacte denotava un cop extern impossible de produir-se amb una simple caiguda, atès el pes del nadó i l’altura del bressol. De manera que van alertar immediatament el jutjat de guàrdia i aquest, al seu torn, la Guàrdia Civil, que va enviar diverses patrulles al centre sanitari.

Els pares, ell de 20 anys, i ella, de 17, van ser detinguts immediatament per un presumpte delicte d’assassinat en grau de temptativa en l’àmbit familiar. El pare ha sigut ingressat en presó preventiva després de declarar, mentre que la mare ha sigut internada en un centre de menors.

Lesions irreversibles

Notícies relacionades

El nen ha sigut intervingut d’urgència, però les lesions són irreversibles, per la qual cosa els metges no alimenten cap esperança que pugui sobreviure a la brutal agressió, que li va provocar enfonsament cranial. 

Aquella mateixa tarda, agents de policia judicial i de criminalística de Castelló es van desplaçar a la vivenda de la parella arrestada i van fer una exhaustiva inspecció ocular que va incloure la presa de mostres als barrots del bressol del nadó per confirmar que aquest va ser l’objecte contra el qual va colpejar el petit.