A MÚRCIA

Presó per pederàstia per a un professor de l'escola de tauromàquia

El docent va ser localitzat a partir d'una denúncia anònima

Presó per pederàstia per a un professor de l'escola de tauromàquia

Oscar Mir

Es llegeix en minuts

Agencias

El jutge de guàrdia de Múrcia ha ordenat aquest divendres l’ingrés a presó del professor de l’Escola de Tauromàquia de la Regió de Múrcia que va ser detingut aquest dimarts com a presumpte autor dels delictes d’abusos sexuals, exhibicionisme i coaccions dels quals haurien sigut víctimes diversos alumnes, la major part menors d’edat, així com una novellera.

La mesura ha sigut adoptada per la gravetat dels fets que se li imputen, per les elevades penes que li podrien ser imposades en cas de ser declarat culpable i per evitar el risc de fuga. També es tracta d’impedir el risc de destrucció de proves o que pugui influir sobre els testimonis i perjudicats pels fets.

L’ingrés a la presó havia sigut demanat pel fiscal del cas, segons han afegit fonts pròximes a la investigació.

Els abusos, segons han manifestat els alumnes de l’Escola, s’haurien produït aprofitant l’ascendència que l’investigat, J. M. O., tenia sobre ells com a professor.

Set víctimes, almenys

Tot i que no es descarta que el nombre pugui augmentar, de moment les diligències recullen com a perjudicats tres nois i tres noies, així com una novellera, major d’edat, que el detingut va preparar als seus començaments. Però fins al moment la Policia Nacional ha localitzat 10 víctimes amb edats compreses entre els 11 i els 27 anys d’edat.

La investigació va començar arran d’una informació rebuda en la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM) que apuntava que un professor taurí podria haver estat agredint i abusant sexualment dels seus alumnes durant diversos anys.

La informació es va obtenir el dia 3 de setembre i, en menys d’una setmana, els agents van arrestar el presumpte autor dels fets per la seva vinculació en els delictes d’agressió i abús sexual, lesions psicològiques, pornografia infantil, exhibicionisme, coaccions i provocació sexual.

Vídeos i massatges

Segons les gestions practicades pels investigadors, el detingut utilitzava la falsa indagació de l’ensenyament a través de vídeos al seu propi domicili amb els nens i, amb les nenes, la realització de massatges terapèutics. 

Et pot interesar

Els investigadors van portar a terme un registre al domicili del detingut en qui van localitzar la llitera que podria ser la que utilitzava per perpetrar els seus presumptes abusos sexuals. L’operació continua oberta i la Policia Nacional continua amb la recerca de més possibles víctimes.

Els agents també van detenir un home de 51 anys d’edat per un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes, ja que pel que sembla era coneixedor de les presumptes pràctiques sexuals que portava a terme el detingut i mai les va denunciar.