LLUITA CONTRA EL CORONAVIRUS

Brussel·les preacorda amb Biontech i Pfizer 200 milions de dosis de la vacuna

A més a més, part d'aquestes vacunes seran donades a paisos de renda mitjana i baixa i es redistribuiran a través del Servei d'Acció Exterior, tal com ha previst Brussel·les en altres acords similars

BRA01. SÃO PAULO (BRASIL), 21/07/2020.- Fotografía cedida por el Gobierno de Sao Paulo que muestra la aplicación de una vacuna contra el nuevo coronavirus desarrollada por el laboratorio chino Sinovac, este lunes en una Clínica de Sao Paulo (Brasil). Las primeras dosis de la vacuna contra el nuevo coronavirus desarrollada por el laboratorio chino Sinovac empezaron a ser aplicadas este lunes a un grupo de voluntarios, todos ellos profesionales de la salud del Hospital de las Clínicas de Sao Paulo. EFE/ Cortesía Gobierno de Sao Paulo/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS/NO ARCHIVO

BRA01. SÃO PAULO (BRASIL), 21/07/2020.- Fotografía cedida por el Gobierno de Sao Paulo que muestra la aplicación de una vacuna contra el nuevo coronavirus desarrollada por el laboratorio chino Sinovac, este lunes en una Clínica de Sao Paulo (Brasil). Las primeras dosis de la vacuna contra el nuevo coronavirus desarrollada por el laboratorio chino Sinovac empezaron a ser aplicadas este lunes a un grupo de voluntarios, todos ellos profesionales de la salud del Hospital de las Clínicas de Sao Paulo. EFE/ Cortesía Gobierno de Sao Paulo/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS/NO ARCHIVO / -- (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres un preacord amb les farmacèutiques Biontech i Pfizer per reservar en nom dels Vint-i-set un total de 200 milions de dosis de la seva potencial vacuna contra el coronavirus.

D’aquesta manera es vol avançar en les bases del marc contractual entre les parts per adquirir inicialment 200 milions de dosis, si s’aconsegueix la vacuna; una compra que tindria lloc en nom dels Estats membres i que podria ampliar-se a uns altres 100 milions de dosis més si es demostra que la vacuna és segura i efectiva contra la Covid-19.

A més a més, part d’aquestes vacunes seran donades a paisos de renda mitjana i baixa i es redistribuiran a través del Servei d’Acció Exterior, tal i com ha previst Brussel·les en altres acords similars.

500 milions de dosis

Aquest agost, l’Executiu comunitari ja va anunciar dos contractes amb les farmacèutiques AstraZeneca i Johnson&Johnson per adquirir un total de 500 milions de dosis de la futura vacuna contra el coronavirus. També té converses avançades amb Sanofi-GSK, Curevac i Moderna.

«Les nostres opcions per desenvolupar i desplegar una vacuna segura i efectiva no han sigut mai tan altes», ha assegurat en un comunicat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, qui ha aplaudit el «temps rècord» en què el bloc està aconseguint aquests convenis amb les grans farmacèutiques.

La comissària de Salut, Stella Kyriakides, per part seva, ha destacat que el preacord amb l’aliança BioNTech-Pfizer és un «important pas més» en els esforços per comptar amb una «reserva sòlida i diversificada» de candidates a vacuna.

Notícies relacionades

El laboratori alemany BioNTech i la nord-americana Pfizer treballen en un tipus de vacuna basada en l’ARN missatger (ARNm), que transfereix informació a les proteïnes per prevenir o combatre malalties.

Si es materialitza l’acord, la compra gestionada a través de Brussel·les estarà finançada amb l’Instrument de Recolzament d’Emergència creat per costejar una reserva de vacunes diverses i desenvolupades per diferents companyies per ampliar les opcions d’èxit en la lluita contra la pandèmia.