PROTESTA A LES XARXES

Hospitalitzat el malalt que va voler retransmetre la seva mort per demanar l'eutanàsia

Alain Cocq va ser vetat per Facebook, on pretenia mostrar la seva agonia

alain cocq frances con enfermedad incurable pide morir con dignidad / periodico

1
Es llegeix en minuts
France Presse

El francès Alain Cocq, que pateix una malaltia incurable i que va decidir interrompre des de fa quatre dies el seu tractament i alimentació per deixar-se morir, va ser hospitalitzat dilluns a la nit, va anunciar el seu marmessor, que tem que se l’hagi hospitalitzat per força.

«Va ser hospitalitzat ahir a la nit, després d’una intervenció dels serveis d’auxili. Crec que no estava conscient», va afirmar Sophie Medjeberg, que diu que tem que Cocq hagi sigut hospitalitzat en contra de la seva voluntat. «No es pot tractar una persona en contra de la seva voluntat», va afegir la marmessora.

Cocq, de 57 anys, que pateix una malaltia sense nom molt dolorosa, havia anunciat divendres, poc després de mitjanit, que deixava de tractar-se, alimentar-se i hidratar-se. «El camí de l’alleujament comença i, creieu-me, soc feliç», va declarar aquest habitant de Dijon (est) en el seu compte de Facebook, en què va començar a transmetre en directe la seva agonia, abans que la xarxa bloquegés la seva difusió dissabte.

Aquest activista per una «mort digna» amb aquest gest pretenia denunciar les carències de la llei francesa sobre l’eutanàsia i la mort digna.

Notícies relacionades

Postrat en un llit, patint un martiri a causa de la malaltia que el consumeix des de fa anys, l’home havia apel·lat al president Emmanuel Macron demanant-li que l’ajudés a morir i que autoritzés un suïcidi assistit per un metge.

Al contrari d’altres països europeus com Holanda, Bèlgica o Suïssa, l’eutanàsia activa o el suïcidi actiu estan prohibits a França. No obstant, la llei Léonetti, adoptada el 2005, preveu la possibilitat d’aturar un tractament si es tracta d’una «obstinació desraonada».

Temes:

Eutanàsia