Centre en quarantena

Primer tancament d'una escola bressol a Sevilla per Covid

Mig centenar de nens estan aïllats a casa després de confirmar-se el positiu de la directora del centre

fotonoticia 20180903113057 640

fotonoticia 20180903113057 640

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La primera setmana de curs escolar a Infantil conclou a Sevilla amb el tancament d’un dels 570 centres de la província després de detectar-se un cas de Covid-19. Es tracta de la directora de l’Escola Infantil Blancanieves, a Benacazón (Sevilla), que s’ha vist obligada a suspendre el servei aquest divendres per desinfectar les instal·lacions. Els prop de 60 alumnes de l’escola bressol ja estan aïllats a les seves cases a l’espera de conèixer si finalment se’ls haurà de sotmetre a una prova PCR.

L’ajuntament va explicar a les seves xarxes socials que el contagi de la directora s’ha produït després de donar negatiu dies abans en la prova ràpida de diagnòstic, que la Junta d’Andalusia va fer a tots els docents abans de la seva incorporació després del període vacacional. La responsable de l’escola bressol municipal es troba a casa seva en quarantena i en bon estat, i en les pròximes hores se li farà una segona PCR que confirmi o descarti el positiu, a fi de començar els rastrejos per part dels professionals sanitaris.

Notícies relacionades

Després de conèixer-se el contagi, el consistori va decidir el tancament de les instal·lacions de forma preventiva durant la jornada de divendres per desinfectar les instal·lacions. A l’espera de conèixer la decisió de les autoritats sanitàries, el centre podria reiniciar el servei la setmana vinent. L’escola bressol municipal disposa de quatre aules, dues amb grups de 20 alumnes i dues més amb 10 nens cada una. Tots es mantindran avui a casa seva amb les seves famílies, conforme al protocol establert pel Govern andalús.

Es tracta del primer cas registrat en una escola bressol a Sevilla, on uns 21.200 nens d’entre 0 i 3 anys van iniciar aquest dimarts les classes en l’ensenyament no obligatori en algun dels 570 centres públics o concertats. Una dada que confirma que les escoles «no són llocs supercontagiadors», com destacava en una entrevista el metge i divulgador Javier Padilla. Fonts escolars, no obstant, consideren que la situació a les escoles és «incontrolable», i comparen l’inici de l’escola a «agitar una ampolla de cava».