contaminació marina

Uns pescadors salven una tortuga atrapada en un plàstic a Menorca | Vídeo

Es tracta d'un exemplar jove que portava un sac al cap i s'havia quedat enganxat en una boia

16f0be16-fc3b-43d1-9516-afc5bb70f618-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns pescadors que pescaven a la costa sud de Menorca han salvat un exemplar jove de tortuga marina que portava un sac enganxat al cap i l’han tornat al mar minuts més tard.  Els fets han tingut lloc aquest dissabte, quan el barco ‘Playa Canutells’ es disposava a recollir les xarxes de pesca, ubicades davant de la costa de Sant Tomàs (Es Migjorn), a uns 90 metres de profunditat.

Amb unes tisores i en menys de dos minuts han aconseguit desenredar el plàstic i tornar la cria de tortuga al mar, en una operació recollida en un vídeo gravat per un dels mariners del vaixell i difós per Efe.

El patró de l’embarcació, Martín Mata Gonyalons, acompanyat del mariner, Miguel Fernández Ureña, han detallat la troballa. «Vam procedir a la retirada de la boia de senyalització de xarxa de pesca i vam veure una tortuga jove amb un sac de plàstic que li envoltava tot el coll. El sac es va quedar enganxat a la boia i per aquesta raó la vam veure, en cas contrari s’hauria submergit i mort a les profunditats», ha explicat Mata.

Notícies relacionades

Reconeixen que és la primera ocasió que es troben un exemplar de tortuga atrapat entre plàstics i esperen «pel bé de l’ecosistema» no tornar a repetir l’operació.

132 ous a la platja

La tortuga marina badoca (‘caretta caretta’) és una espècie protegida que habita els mars de les illes i el 19 de juny un exemplar adult va dipositar 132 ous en una platja de Menorca.  D’aquests, 92 es van traslladar a una altra platja de l’illa i es van enterrar a la sorra, i 40 han anat fent eclosió en els últims dies fins que aquest dissabte s’ha extret el niu, que estava vigilat dia i nit per voluntaris. La resta es van conservar en incubadores i en van néixer 11 cries.

Temes:

Contaminació