Xarxes socials

Capturat a Xile un violador de menors gràcies a TikTok

El detingut és la parella de l'àvia materna de la víctima, que apareix en les imatges al costat de la menor al seu llit

FILE PHOTO: A TikTok logo is displayed on a smartphone in this illustration taken January 6, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

FILE PHOTO: A TikTok logo is displayed on a smartphone in this illustration taken January 6, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo / Dado Ruvic (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

La Policia de Xile va confirmar aquest dijous la detenció d'un home de 61 anys, acusat d'abusar sexualment d'una menor de 14 anys, en un cas que va ser detectat a través d'un vídeo de la xarxa social TikTok.

En el vídeo apareix la germana de la menor ballant al centre de l'habitació en primer pla i en un gir de la càmera, s'aprecia l'home ajagut al llit de costat al costat de la víctima i un dels seus braços ocult sota els llençols i el coixí.

A més, s'observa de reüll el moment en què el sexagenari grapeja la menor a la seva pròpia habitació.

«Aquest vídeo apareix a les xarxes socials (TikTok) immediatament després que es grava. És un context familiar, eren a l'habitació, la germana de la víctima grava el vídeo i el puja a les xarxes socials a mitjans de juliol», va indicar a la premsa el subprefecte de la Policia d'Investigacions (PDI), Francisco Ceballos.

«És possible indicar que hi ha cronicitat en el temps. Hi ha un abús mantingut i que estava normalitzat a l'interior de la família», va afegir Ceballos.

El detingut és la parella de l'àvia materna de la víctima, que apareix en les imatges al costat de la menor al seu llit.

Notícies relacionades

El subjecte va ser detingut dimecres a la nit, quan el vídeo es va viralitzar i va provocar una onada de crítiques a les xarxes socials i una protesta davant el domicili de l'acusat al centre de Santiago.

Davant la viralització de les imatges, la defensora de la Infància de Xile, Patricia Muñoz, va sol·licitar a través de Twitter que «no s'afavoreixi la difusió d'aquest tipus de vídeos per protegir nens, nenes i adolescents víctimes».