XÀFECS A LA VISTA

Alerta per pluges en les pròximes hores al Maresme

Es preveuen precipitacions d'intensitat elevada de matinada al litoral i prelitoral de Barcelona

La calor, sufocant en els últims dies, remet, però el termòmetre pujarà de nou a mitja setmana

26820884 59

26820884 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha activat en fase d’alerta el pla Inuncat en vista de la previsió que durant la pròxima matinada es registrin pluges intenses al litoral i el prelitoral de Barcelona, especialment al Maresme.

Protecció Civil aconsella als veïns d’aquesta comarca que no aparquin els cotxes a rieres o altres zones inundables, informa Efe. Les pluges s’esperen entre mitjanit i les sis del matí. Es dona el cas que aquest dissabte es va desactivar l’alerta per altes temperatures i es va donar per finalitzada l’onada de calor que ha afectat a Catalunya en els últims dies. 

Notícies relacionades

No obstant, el respir que dona la calor aparentment serà passatger. Aquest diumenge encara està activada l’alerta per calor a prop de 20 províncies de set comunitats autònomes. La setmana començarà amb temperatures en descens gairebé generalitzat, amb els xàfecs i tempestes citats a Catalunya, i precipitacions més febles i disperses al nord de Galícia i el Cantàbric, i de forma aïllada a l’entorn del País Valencià. 

Pujada dels termòmetres

Dimecres i dijous, les temperatures patiran un augment generalitzat, amb temps estable i sense precipitacions a gran part del país i amb poca probabilitat de precipitacions i tempestes, en general febles i aïllades, en alguna zona de Catalunya, Ibérica oriental, altres punts del País Valencià, les serres del sud-est, la serralada Cantàbrica i les illes Canàries més muntanyoses. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu que a partir de divendres les temperatures arribin de nou a valors elevats per a l’època de l’any.