proposta

Pedro Duque, candidat per dirigir l'Agència Espacial Europea

El ministre de Ciència va entrar a formar part de l'organització el 1992, després de superar les proves per convertir-se en astronauta

El Govern considera que seria «un honor» que un espanyol dirigís per primera vegada l'ESA

pedro-duque / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre de Ciència, Pedro Duque, serà candidat a la Direcció General de l’Agència Espacial Europea (ESA), ha informat aquest matí el Govern.

Pedro Duque ha formalitzat ja la seva candidatura per dirigir l’ESA, una organització intergovernamental dedicada a la investigació i el desenvolupament de programes espacials, que uneix els recursos econòmics i intel·lectuals dels seus 22 membres per portar a terme programes i activitats en l’àmbit espacial.

El ministre que va entrar a formar part de l’ESA el 1992, després de superar les proves per convertir-se en astronauta, ha desenvolupat tota la seva carrera professional en aquesta agència europea i en la indústria del sector, ocupant diversos càrrecs de responsabilitat.

El Govern considera que seria «un honor» que un espanyol dirigís per primera vegada l’Agència Espacial Europea.

Notícies relacionades

I afegeix que «aquesta candidatura va en línia amb l’aposta decidida d’aquest Govern per la Ciència i la Innovació com a pilars per a la reconstrucció econòmica del nostre país i d’Europa en el seu conjunt».

Si Pedro Duque resulta elegit hauria de deixar el càrrec de ministre, segons confirmen fonts de l’Executiu.