crisi sanitària

Lleida recupera una mica d'alegria després d'abandonar el confinament

La ciutat abandona el confinament plena de cicatrius econòmiques després de tants dies amb l'activitat comercial paralitzada

zentauroepp54294444 la joana  a la cafeteria friend s cafe de la pla a ricard vi200730154312

zentauroepp54294444 la joana a la cafeteria friend s cafe de la pla a ricard vi200730154312 / Jordi V Pou

2
Es llegeix en minuts
Anna Mora

Terrasses plenes i cues a les portes dels bars esperant una cadira lliure, però també algunes buides, resistint la solana o sense encara muntar. Les terrasses i l’ombra han sigut aquest dijous els oasis més buscats a Lleida, una ciutat que s’ha anat acomiadant del seu segon confinament a diferent ritme i flotant en plena onada de calor.

Els clients han ocupat les cadires de fora, agraint poder prendre un respir entre «tant confinament». Malgrat passar-se el matí servint gelats, sucs i cerveses, el gust agredolç segueix a la boca dels restauradors: la ciutadania ha respost molt bé, però encara estan enfadats. «El mal ja està fet», resumeix el Lluís, que no vol descobrir si és propietari o treballador d’un cèntric cafè al carrer comercial de Lleida, perquè «no és l’important, tothom ho està passant malament».

Sense instruccions del Govern

Vanessa Suárez, gerent d’una cafeteria a la plaça de Ricard Vinyes, també està satisfeta de la rebuda dels consumidors. A primera hora del matí ja netejava taules «perquè el nostre gestor ens ha dit que podíem obrir». «No he trobat cap decret o informació publicada amb les instruccions del Govern», lamenta la confusió.

També n’hi ha que al migdia encara tenien les taules i cadires amuntegades, i es conformaven a mirar les dels seus veïns, en ple rendiment. «Nosaltres complirem el reglament: no obrirem la terrassa fins a les quatre de la tarda», coincideixen dos treballadors. Altres restauradors, sense opció de terrassa, no es cansen d’exigir mesures i d’organitzar-se per mostrar la seva indignació.

Persianes abaixades, encara

Notícies relacionades

Per la seva banda, els comerços han combinat aquest dijous persiana abaixada, cita prèvia i límit d’aforament, mentre algunes botigues ja s’acomiaden per sempre dels seus clients amb cartells de liquidació i notes als aparadors. Els gimnasos han obert a la capital del Segrià amb la visita d’alguns dels seus clients i amb totes les seves forces. «Vam obrir del 15 de juny al 15 de juliol, amb totes les adaptacions, però vam haver de tancar», recorda Gemma Sunyé, directora tècnica d’un gimnàs del barri de Pardinyes. Ara se senten feliços per estrenar una nova etapa.

Mentrestant, a les estació de trens de Lleida, els Mossos d’Esquadra tenien ordre de vigilar els accessos fins a les quatre de la tarda, quan entraven en vigor «oficialment» les noves mesures del Procicat. Mentre ells treien les tanques, els termòmetres cremaven en plena alerta per temperatures extremes.