Més de 5.000 víctimes

Tres detinguts a Barcelona per estafes massives amb vendes 'online' de tecnologia

Oferien, des de Bigues i Riells, mòbils, ordinadors i televisors a un preu molt més baix del real i no els entregaven

zentauroepp54294526 estafa online200730110925

zentauroepp54294526 estafa online200730110925 / Guardia Civil

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes i una dona a Bigues i Riells (Barcelona) per presumptament haver estafat més de 5.000 persones amb vendes ‘online’ de material tecnològic.

En un comunicat aquest dijous, el cos ha explicat que els dos arrestats tenen 20 anys, i la dona, mare d’un dels joves, en té 52.

Les estafes han afectat persones a tot Espanya i la investigació va començar al detectar nombroses denúncies per fraus en vendes ‘online’ de material tecnològic.

Els detinguts suposadament publicaven anuncis en xarxes socials que conduïen a webs fraudulentes en què s’oferien mòbils, ordinadors i televisors a un preu molt més baix del real.

Aquestes webs permetien pagar els productes rebaixats amb targeta de crèdit o dèbit, i després del pagament es prometia que la comanda s’entregaria en un període d’entre 24 i 48 hores, cosa que mai ocorria.

Bloquejats els telèfon

Al reclamar, els compradors no aconseguien contactar amb els responsables de la web, que «arribaven fins i tot a bloquejar els telèfons dels clients per evitar rebre les trucades insistents dels afectats».

L’engany consistia a oferir productes amb un preu rebaixat un 80% del real i per generar confiança la web afirmava que l’empresa tenia més de 20 anys d’experiència.

Més de 5.000 d’estafats

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil ha detectat més de 5.000 víctimes d’aquesta estafa, que en conjunt sumen un frau superior al mig milió d’euros.

En l’operació també s’han confiscat dos cotxes d’alta gamma i dos equips informàtics, i s’han bloquejat comptes bancaris amb uns 85.000 euros.