Detingut l'home que ha incendiat un pis amb la seva exdona dins al Vendrell

El presumpte piròman, de 39 anys i que s'ha mantingut sis hores enfilat a l'edifici abans de ser arrestat, havia sigut condemnat el 24 de juliol per lesions i amenaces en l'àmbit familiar i tenia una ordre d'allunyament

zentauroepp54287870 sociedad el vendrell    detenido el hombre que ha incendiado200729212648

zentauroepp54287870 sociedad el vendrell detenido el hombre que ha incendiado200729212648 / RTV EL VENDRELL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut l’home de 39 anys que presumptament ha cremat la seva exdona i després ha causat un incendi en una vivenda del Vendrell (Tarragona). L’home, que ha sigut arrestat després de mantenir-se sis hores enfilat en un edifici de la zona d’oci de les Mates, del mateix municipi, havia sigut condemnat el passat 24 de juliol per lesions i amenaces en l’àmbit familiar i tenia una ordre d’allunyament, que li impedia acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant vuit mesos.

Un fort dispositiu policial s’ha desplegat a la zona per convèncer l’home, de nacionalitat albanesa i amb domicili desconegut, que s’entregués i no saltés des dels 20 metres d’altura on era. Finalment, pocs minuts abans de les tres de la tarda d’aquest dimecres, agents del cos d’ARRO han aconseguit arrestar-lo i ha sigut traslladat en ambulància fins a un centre hospitalari.

Se li imputen diversos delictes

En l’incendi han resultat ferides de diversa consideració quatre persones, entre elles l’exparella del presumpte piròman. Les més greus són dues dones de la mateixa família, de les quals una ha sigut traslladada a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona en estat crític, amb el 60% del cos cremat. L’home està acusat de ser el presumpte autor de dos delictes de temptativa d’homicidi, delicte d’incendi, trencament de condemna, desobediència i desordres públics, i passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Els fets han tingut lloc en una vivenda del carrer del Mig, a la zona coneguda com els Pisos Planas. Ha sigut el mateix edifici on fa sis anys van morir quatre germans menors d’edat a causa d’un altre incendi que va commocionar el municipi.

Els Bombers han rebut l’avís a les 4.08 hores d’aquest dimecres per un foc al carrer del Mig. A l’arribar, han comprovat que el foc afectava un pis de la quarta planta. Poc després, a les 4.30 hores, s’ha donat per controlat.

El foc ha calcinat per complet el menjador i una habitació del pis, mentre que la resta de la vivenda ha quedat feta malbé pel fum i la temperatura. En les tasques d’extinció han treballat cinc dotacions de Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès els ferits.

Rebuig a les agressions masclistes

Notícies relacionades

Aquest dimecres, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha manifestat el «total rebuig a les agressions masclistes» i ha desitjat una recuperació ràpida a les víctimes. A través de les xarxes socials ha definit els fets com a «inacceptables» i ha demanat a la justícia que «actuï de manera contundent» contra el presumpte agressor. 

El president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha afegit a les paraules de la seva portaveu parlamentària, Adriana Lastra. A l’hemicicle, Lastra ha al·ludit als qui amb el seu discurs neguen la violència de gènere «i posen en perill la llibertat de les dones».