coronavirus

Espanya supera per primera vegada en la nova normalitat la xifra de 1.000 contagis

Catalunya i l'Aragó continuen sent les comunitats amb més casos però en els últims dies despunta també la Comunitat de Madrid

zentauroepp54274576 mascarillas200728145224

zentauroepp54274576 mascarillas200728145224 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Per primera vegada des que va decaure l’estat d’alarma, la xifra diària de contagiats ha superat el miler. Concretament, el Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimecres 1.153 nous contagis per coronavirus en les últimes 24 hores, cosa que suposen 248 més que els comptabilitzats dimarts i una xifra total d’infectats des de l’inici de la pandèmia de 282.641. Cal remuntar-se al 2 de maig per trobar una xifra més alta, mentre que la barrera del miler no se superava des del 8 de maig

Si bé, la situació encara no és del tot comparable ja que durant el primer flagell de l’epidèmia només es diagnosticaven els casos greus i els asimptomàtics i amb símptomes lleus i sense test PCR no apareixien en l’estadística.

Notícies relacionades

L’alça de contagis es deu, de nou, a la situació a l’Aragó, amb 424 nous positius amb test PCR i Catalunya, amb 211. Si bé, la Comunitat de Madrid se situa en tercer lloc, amb 199 casos nous, el que suposa el tercer increment consecutiu, que podria indicar que la regió ha deixat enrere la cinquantena d’infeccions diàries que reportava fa un parell de setmanes i que la van convertir de manera cridanera en una de les regions amb menor incidència. De fet, el govern regional va presentar ahir noves restriccions a les reunions de persones i als establiments hotelers i va decretar l’ús obligatori de la mascareta, una mesura a què fins ara s’havia resistit amb l’argument que el seu ús ja està molt generalitzat.   

Cinc morts més

A més, el nombre de defuncions diàries també ha experimentat un salt, amb cinc morts més en les últimes 24 hores, tres més que la dada facilitada dimarts, fins als 28.441 morts des de l’inici de l’epidèmia.