GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

Illa informa de 224 brots actius de Covid-19 a Espanya, 23 més que dilluns

El ministre expressa la seva preocupació per Aragó i Catalunya, però confia en la gestió de les autonomies

illa / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat aquest dimecres en el ple del Congrés dels Diputats que a Espanya hi ha actualment actius 224 brots de coronavirus, cosa que en suposa 23 més dels que va anunciar aquest dilluns en una roda de premsa.

Aquests brots porten associats 2.622 casos de contagiats, la majoria dels quals segueixen estant associats a activitats laborals de recollida de fruita i a espais on s’estan relaxant les mesures per contenir el virus com, per exemple, els entorns familiars i durant l’oci nocturn.

En aquest sentit, Illa ha reiterat que la situació que «més el preocupa» és la d’Aragó i Catalunya, si bé ha insistit que les autoritats sanitàries de les dues comunitats, igual com les de la resta de regions on s’estan produint brots, estan actuant amb «contundència» i en «coordinació» amb el Ministeri de Sanitat.

Notícies relacionades

«Totes les comunitats estan detectant els brots i els estan contenint. Tenen instruments adequats per controlar-los i, de fet, la majoria estan controlats», ha asseverat el ministre, per demanar la societat que «no perdi el respecte» al nou coronavirus.

Dit això, i en resposta a la diputada del Grup Parlamentari Popular, Cuca Gamarra, qui li ha retret que estigui «donant l’esquena» al virus i cometent «els mateix errors» que en els mesos més durs de la pandèmia, Illa ha comentat que a tots els països que han aconseguit contenir la transmissió del virus s’estan produint brots. «Ja sabíem que a tots els països on s’ha controlat la pandèmia s’experimenten brots. No s’ha de tenir por al virus, però no se li ha de perdre el respecte», ha sentenciat el ministre de Sanitat.