dos detinguts

Desmantellen a Barcelona una organització internacional dedicada al narcotràfic

Operava a la comarca del Baix Llobregat i tenia el centre d'operacions a la localitat de Vallirana

La Policia Nacional arresta set persones i destrueix plantacions de marihuana en un edifici de Madrid

marihuana / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha desmantellat una organització criminal internacional dedicada al tràfic de drogues, principalment marihuana, que operava a la comarca barcelonina del Baix Llobregat i que tenia el seu centre d’operacions a la localitat de Vallirana (Barcelona). 

En l’operació, els agents van detenir dos homes, un d’origen albanès i un altre d’espanyol, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal, i van decomissar 4.000 plantes de marihuana, 150 grams de pol·len de la mateixa substància i 8 quilos de marihuana picada, amb un alt valor al mercat il·legal.

En un comunicat, el cos de policia ha explicat aquest dimecres que les investigacions es van iniciar a principis del mes de març, quan van tenir coneixement que una organització criminal internacional podia estar operant al Baix Llobregat des de principis del 2019. 

Finalment, els agents van localitzar una nau industrial on es portaven a terme les tasques de cultiu, assecat, tall, embossament i distribució de la droga. 

Després del registre policial de la nau, comptant amb la col·laboració de la Policia Local de Vallirana, es van comissar 4.000 plantes de marihuana, 150 grams de pol·len, 8 quilos de marihuana picada, telèfons mòbils i altres efectes incriminatoris. 

Per intentar eludir la localització de la nau per part de la policia, l’organització realitzava un ús fraudulent de la xarxa elèctrica, amb un complex entramat d’il·luminació, calefacció i assecatge, que podria superar els 300.000 euros a la companyia elèctrica. 

Davant totes les evidències, es va detenir els dos homes, que van passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), acusats dels presumptes delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. 

Confiscació de marihuana en un edifici de dotze pisos a Madrid

D’altra banda, la Policia Nacional ha detingut set persones i ha desmantellat nou plantacions de marihuana en un edifici de dotze pisos del districte madrileny d’Usera, on utilitzaven tres vivendes per a la venda de droga i el 95 % dels inquilins no pagaven la llum a l’haver manipulat la sala dels comptadors.

En aquesta operació els agents han arrestat set persones com presumptes responsables d’un delicte de tràfic de drogues i 14 més han sigut investigades per defraudació de fluid elèctric, informa la Policia en una nota de premsa.

Els investigadors van iniciar les indagacions en gener passat davant el gran trànsit de persones que freqüentava l’immoble, la forta olor dels voltants i el consum desmesurat de llum.

La sala dels comptadors estava modificada amb connexions il·legals amb el consegüent perill d’incendi, ja que l’edifici es troba prop d’un centre escolar.

Fins i tot, els agents van rebre la informació que alguns menors de l’edifici jugaven al pati de la seva escola a cultivar plantes i a vendre-les, mostra clarament l’entorn en el qual estaven creixent.

El frau del fluid elèctric ascendeix a més de 400.000 euros, el 95% dels inquilins no abonaven les seves quotes de llum.

La setmana passada es va portar a terme un operatiu policial en què van participar més de 100 agents i es van realitzar 12 registres simultanis en aquest edifici, en el qual van ser trobades plantacions de marihuana a nou pisos, en ple funcionament, i punts de venda en tres més.

En total van ser intervingudes 1.300 plantes, cinc quilos preparats per a la seva venda, 10.000 euros en efectiu, tres escopetes, una comptadora de diners, una balança i altres estris per al cultiu i venda de l’estupefaent.

Notícies relacionades

Durant l’entrada i registre, un dels inquilins va mirar de desfer-se de part de la droga llançant bosses de marihuana per la finestra i també pel vàter.

L’actuació dels agents va permetre recuperar-la i detenir aquest individu immediatament per evitar que continués eliminant proves del fet delictiu.