SENTÈNCIA A GRANOLLERS

Dos anys de presó per a un mosso per punxar rodes a l'AP-7

L'agent va fabricar una planxa amb artefactes punxeguts i la va col·locar a la calçada

A l'imputat se li ha rebaixat la pena a l'haver confessat els fets que se li atribueixen

19037847 59

19037847 59

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutge de Granollers ha condemnat en una sentència ‘in voce’ a dos anys de presó, una multa i al pagament d’una indemnització Joan S. S. un mosso d’esquadra fora de servei que el desembre del 2017 va col·locar una planxa fabricada per ell amb dos artefactes punxeguts a l’AP-7, fet que va provocar que diversos vehicles, sobretot camions, patissin punxades a les rodes. Se li atribueixen els delictes de danys contra la seguretat del trànsit i suplantació d’identitat.

La sentència ha sigut dictada després de l’acord aconseguit per la fiscalia, les diverses acusacions particulars, una de les quals, representada per l’advocat Javier Benito, del despatx Vosseler, i la defensa de l’imputat. Aquest pacte ha permès que a l’agent se li apliquin els atenuants de confessió tardana (ha reconegut els fets) i dilacions indegudes. D’aquesta manera, se li ha rebaixat la pena inicial que se li reclamava. El fiscal li demanava fins a sis anys de presó. A més, el togat ha suspès l’execució de la condemna, per això el mosso no haurà d’ingressar en un centre penitenciari.

Joan S. S. va confeccionar un carnet de conduir fals afegint a la seva fotografia un original a nom d’una altra persona. El 22 de novembre del 2017 va arribar a presentar aquest document per acreditar la seva identitat per comprar un vehicle Peugeot i per concertar l’assegurança. Dies després, l’1 de desembre del 2017 a la matinada, l’imputat es va dirigir amb aquest cotxe als voltants de l’AP-7, en un punt entre Montornès del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

Va tallar la tanca amb unes tenalles

Notícies relacionades

En aquest lloc, Joan S. S., que estava de baixa per depressió, segons la defensa, va estacionar el cotxe i va tallar la tanca perimetral que envolta la via amb unes tenalles. A l’accedir a l’autopista, va col·locar en diverses ocasions al carril dret la planxa amb dos artefactes punxeguts, cosa que va provocar que diversos vehicles patissin punxades a les rodes.

La fiscalia precisava en el seu escrit d’acusació que l’imputat va actuar amb ànim d’atemptar contra el patrimoni aliè i malgrat saber que alterava la seguretat del trànsit, fent la via molt insegura i perillosa i generant un risc per a la circulació. Dies després, el 5 de desembre, també de matinada, Joan S. S. va tornar a actuar en el quilòmetre 122,3 de l’AP-7 (Cardedeu) en direcció València.