balanç provisional

El brot de coronavirus associat a una festa a la discoteca Babylonia de Còrdova acumula 34 casos positius

La Delegació de Salut ha clausurat aquest local de lleure nocturn mentre es desenvolupa la investigació

10926

10926

2
Es llegeix en minuts
M. J. Raya

El segon brot de coronavirus que s’està investigant aquesta setmana a Còrdova acumula aquest divendres de moment un total de 34 casos positius, segons informa el ‘Diario de Córdoba’, del grup Prensa Ibérica. Tot i que el conseller de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia, Jesús Aguirre, ha esmentat aquest divendres ara per ara la confirmació de només cinc positius, amb previsió d’un augment dels contagis al llarg del dia, el balanç provisional seria de fins a 34 casos segons altres fonts, ja que estan sent estudiats molts adolescents i joves i els seus contactes, entre usuaris que van ser la nit de divendres de la setmana passada en una festa que es va celebrar a Babylonia, una cèntrica discoteca de la capital cordovesa.

De fet, les cues ja són patents a l’AutoCovid del centre Castilla del Pino, on s’estan dirigint molts dels assistents a la discoteca per fer-se la prova preceptiva. Ha sigut necessària fins i tot la presència de la Policia Local per regular el trànsit a la zona. 

L’existència d’aquest brot va sorgir arran del cas comunicat per part de l’escola Almedina de Còrdova d’un possible positiu en un alumne de segon de batxillerat d’aquest centre. Precisament, aquesta escola va enviar dijous una circular a famílies amb fills que estudien segon de batxillerat, a causa d’un possible cas positiu en coronavirus en un alumne d’aquest curs que va estar a la mateixa discoteca. Aquest contagi s’hauria produït per tant fora del centre escolar, ja que l’escola es troba tancada. Fonts de la Junta anuncien que donaran al llarg d’aquest divendres més informació sobre l’abast d’aquesta situació.

A més, la Conselleria de Salut ha confirmat que mentre es realitza la investigació la discoteca on es va celebrar aquesta festa ha sigut clausurada de forma provisional per part de Salut Pública, com així estableix el protocol. 

Divendres de la setmana passada alumnes de segon de batxillerat, pares i professors de l’escola esmentada es van reunir en un sopar amb motiu del final d’aquesta etapa educativa i, després del sopar, alguns dels assistents van continuar la celebració a la discoteca esmentada, recinte en què es congregaven moltes altres persones que no tenien res a veure amb aquest centre educatiu.

Notícies relacionades

El primer brot detectat aquesta setmana a Còrdova, i que la Junta encara està investigant, va afectar primer quatre persones, després se’n va descartar una i aquest divendres se n’hi ha afegit una més, per la qual cosa hi torna a haver quatre persones encomanades. El brot estaria relacionat amb un viatge recent a Madrid per part dels afectats. 

Confirmació del segon brot

La confirmació del segon brot ha arribat aquest divendres, a través del comunicat que emet la Junta, passades les 13.00 hores, i que recull que s’està investigant aquest brot, que compta de moment amb cinc casos positius confirmats. A més, aquest mateix informe de Salut indica que entre dijous i divendres se sumen sis positius més confirmats per PCR al balanç global d’afectats a Còrdova durant la pandèmia, cosa que fa un total de 1.367, 1.768 si se sumen els test serològics. D’aquests sis positius, cinc pertanyen a aquest segon brot conegut dijous, i l’altre al brot de dilluns. Fora d’això, no hi ha canvis aquest divendres ni quant a hospitalitzats per Covid-19 a Còrdova, que continuen sent quatre persones (dues d’elles a l’uci), ni en nombre de persones curades, que es mantenen en 1.637 com dijous.