al metro de londres

Les rates de Banksy impulsen l'ús de la mascareta

Un dels animals apareix escopint un líquid verd que simula la propagació del virus, mentre un altre usa la mascareta com a paracaigudes i un tercer s'hi cobreix el rostre

L'artista apareix en un vídeo amb un vestit de protecció blanc, caputxa, armilla taronja reflectora, guants i ulleres, utilitzant plantilles i esprai negre per fer els dibuixos

the-world-of-banksy press-3

the-world-of-banksy press-3

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’artista britànic Banksy ha fet diversos dibuixos en un vagó del metro de Londres per conscienciar sobre l’ús de la mascareta, que és obligatori en el transport públic de la capital britànica des del 15 de juny, a fi de frenar la propagació de la Covid-19.

En un vídeo publicat a Instagram sota l’eslògan «‘If you don’t mask, you don’t get’» (‘Si no et poses la mascareta, no hi puges’), l’artista de carrer apareix amb un vestit de protecció blanc, caputxa, armilla taronja reflectora, guants, mascareta i ulleres, utilitzant plantilles i esprai negre per fer els dibuixos de les seves característiques rates a diverses zones del vagó.

Un dels animals apareix escopint un líquid verd que simula la propagació del virus, mentre una altra usa la mascareta com a paracaigudes i un tercer s’hi cobreix el rostre.

Durant la gravació se’l pot veure escrivint el seu nom amb grans lletres verdes sobre la porta que separa el vagó de la cabina del conductor i com abandona el lloc creuant-se amb diversos passatgers. 

Al final del vídeo, les portes del tren s’obren i a la paret de l’estació es llegeix «‘I get lockdown’» (‘Em tanquen’), un eslògan que es completa amb «‘But I get up again’» (‘Però em torno a aixecar’) quan es tanquen de nou, mentre sona la cançó «‘I get knocked down’» de la banda britànica Chumbawamba Tubthumping, amb la qual fa aquest joc de paraules.

Notícies relacionades

Durant la seva acció, per a la qual a més d’esprai negre utilitza un líquid verd que surt d’una motxilla que porta a l’esquena, Banksy es creua amb un passatger, a qui li demana que es retiri uns metres, mentre aquest presencia atònit l’escena.

L’enigmàtic artista de carrer ha realitzat diversos treballs durant la pandèmia, com el dibuix d’un nen jugant amb una infermera com la seva superheroïna a l’hospital britànic de Southampton i una instal·lació que va dur a terme al lavabo de casa seva, que havia sigut assaltat per rates i amb nombroses referències a la crisi sanitària.