Noves normes contra la Covid

¿Què es podrà fer i què no als municipis de Lleida afectats pel confinament?

Caldrà quedar-se als domicilis tret de per anar a comprar, treballar o anar al banc

Es permeten les reunions de menys de 10 persones i l'esport però els bars hauran de tancar tret d'entregues a domicili o al local

zentauroepp52995599 treballadors d una empresa de desinfecci  contractada pel de200711124946

zentauroepp52995599 treballadors d una empresa de desinfecci contractada pel de200711124946 / Salvador Miret

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vida a Lleida capital i uns altres set municipis del Segrià, on s’ha originat un important rebrot de coronavirus, s’assemblarà bastant a la que hi va haver a tot Espanya des de finals d’abril fins a la fase 1 del desconfinament, etapa en què es permetia sortir a passejar amb les persones que viuen sota el mateix sostre, fer esport i anar a comprar o treballar.

Segons la informació facilitada per la Generalitat, a partir d’aquesta mitjanit es prohibirà l’entrada i sortida dels municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses, Torres de Segre i les entitats desecentralitzades de Sucs i Raimat, tret de per fer activitats essencials. Aquesta mesura no afecta els vehicles que circulin per autovies i autopistes de la regió amb origen i destinació fora del Segrià.

Activitats permeses

A l’interior d’aquestes poblacions, els ciutadans han de quedar-se als seus domicilis tret de per anar a treballar, el metge, assistir o cuidar persones dependents, anar al banc, a comprar aliments i altres adquisicions amb cita prèvia. A més, es permetran les activitats d’oci o l’esport  a l’aire lliure amb la família o els grups de convivència habitual. I, per alleujar una mica la situació, també es podrà mantenir cert contacte social en reunions de menys de 10 persones tant en els domicilis com en llocs públics, excepte en activitats laborals o al transport públic.  

Així mateix, es pot anar a horts d’autoconsum o a realitzar gestions inajornables o desplaçaments de causa major o necessitat. També es mantindran oberts els casals o les colònies d’estiu, però tots els seus participants han de tenir residència a la comarca.

I durant les primeres 24 hores d’entrada en vigor de la norma es permetran les entrades i sortides dels municipis citats als treballadors de serveis no essencials que hagin de recollir elements imprescindibles per teletreballar, l’opció laboral preferida durant el confinament. 

Situacions prohibides

Notícies relacionades

Però, de nou, els bars i restaurants hauran de tancar les portes i només es permetrà l’entrega a domicili de menjar o la recollida al local amb cita prèvia. També es clausuraran equipaments culturals com cines o teatres, així com piscines, parcs infantils, gimnasos o establiments d’oci nocturn. 

Així mateix, es prohibeixen els casaments i els funerals. Els comerços podran obrir però hauran d’atendre amb cita prèvia, com en la fase 1 del desconfinament.