Mor el conductor de l'autobús agredit per negar el viatge sense mascareta a França

Philippe Monguillot, de 59 anys, portava des de diumenge en mort cerebral després de ser brutalment colpejat per dos joves a Baiona

zentauroepp54043750 bayonne  france   08 07 2020   wife of french bus driver phi200710232408

zentauroepp54043750 bayonne france 08 07 2020 wife of french bus driver phi200710232408 / CAROLINE BLUMBERG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Philippe Monguillot, el conductor de l’autobús francès agredit diumenge a Baiona per negar el viatge sense mascareta, ha mort aquest divendres a la tarda, segons ha anunciat la seva filla Marie. «Hem decidit deixar-lo marxar», ha dit, mentre la seva mare Véronique anunciava a les xarxes socials: «El meu marit ha mort a les 5.30 pm. RIP my love».

Monguillot, de 59 anys, ha mort a l’hospital on era en mort cerebral després de ser atacat per dos joves a qui, presumptament, va negar el viatge perquè no portaven posada la mascareta. «Hem decidit deixar-lo marxar. Els metges hi estaven a favor i nosaltres també», ha assegurat la seva filla Marie.

Notícies relacionades

Els dos joves sospitosos d’haver-lo agredit a la localitat situada al sud-oest de França han sigut inculpats per temptativa d’homicidi. A més dels dos joves inculpats, de 22 i 23 anys d’edat, que ja tenien antecedents criminals, uns altres dos homes, d’uns trenta anys, han sigut inculpats per haver amagat els sospitosos i per no haver prestat assistència al xòfer. Els quatre estan detinguts.

El grup va intentar pujar a l’autobús diumenge a la nit sense bitllet ni mascaretes, d’ús obligatori als transports públics a França. Quan el conductor va provar d’impedir la seva entrada, va ser brutalment colpejat i trepitjat, cosa que li va ocasionar la mort cerebral.