anunci de pompeo

Els EUA estudien restringir l'ús de TikTok i altres aplicacions xineses

Sospita que el Govern de Pequín l'està utilitzant com un mitjà per vigilar i distribuir propaganda entre els nord-americans

L'Índia ja ha prohibit la seva descàrrega i Austràlia està considerant fer-ho per evitar que dades privades arribin al Partit Comunista Xinès

zentauroepp53936704 an indian mobile user browses through the chinese owned vide200707082058

zentauroepp53936704 an indian mobile user browses through the chinese owned vide200707082058 / MANJUNATH KIRAN

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern que presideix Donald Trump està considerant restringir l’accés dels usuaris dels Estats Units a l’aplicació xinesa TikTok davant de la possibilitat que el Govern de Pequín l’estigui utilitzant com un mitjà per vigilar i distribuir propaganda entre els ciutadans. 

L’anunci el va fer el secretari d’Estat nord-americà Mike Pompeo en declaracions al programa de la cadena nord-americana Fox News ‘The Ingraham Angle’. 

Pompeo va assenyalar que «ell i el president Trump estan prenent seriosament» aquesta possibilitat després que la presentadora del programa, Laura Ingraham, recordés que l’Índia ja havia prohibit l’aplicació i Austràlia està considerant fer-ho. 

«Ens estem prenent això molt seriosament i certament ho estem analitzant», va reiterar Pompeo abans de remarcar que la seva administració està veient el que passa a tot el món amb aquesta aplicació. 

«Respecte a les aplicacions xineses als telèfons mòbils de les persones, puc assegurar-los que els Estats Units també ho farà», va dir, i va afegir que no volia endinsar-se en més detalls sobre el tema perquè potencialment seria «avançar-se» a qualsevol anunci presidencial. 

«Però és una cosa que estem veient», va dir, i va advertir els nord-americans que han de ser cautelosos a l’utilitzar TikTok, si no volen que la seva informació privada caigui «en mans del Partit Comunista Xinès». 

TikTok és una aplicació de vídeos de curta durada propietat de l’empresa ByteDance amb seu a Pequín. 

Notícies relacionades

L’aplicació, l’ús de la qual s’ha generalitzat pràcticament a tot el món els últims mesos, ha sigut criticada repetidament per polítics nord-americans que l’acusen de ser una amenaça per a la seguretat nacional a causa dels seus llaços amb la Xina. 

Els crítics amb aquesta nova forma de comunicació a través de les xarxes socials al·leguen, segons mitjans nord-americans, que la companyia podria veure’s obligada a «recolzar i cooperar amb el treball d’intel·ligència que realitza el Partit Comunista Xinès».