comencen aquest dimarts

Els exàmens de selectivitat a Catalunya es podran fer sense mascareta

Una vegada tothom estigui assegut al seu lloc i després que hagin repartit els enunciats, es podrà treure la protecció sempre que es mantingui la distància de seguretat d'1,5 metres

19454264 59

19454264 59

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els exàmens de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya –que comencen aquest dimarts i fins divendres– es podran fer sense mascareta, sempre que es mantingui la distància de seguretat d’1,5 metres, però s’haurà de portar quan es reculli la prova i mentre s’estigui a l’interior de l’edifici.

Segons ha informat la Secretaria d’Universitats de la Generalitat en una sèrie de tuits recollits per Europa Press: «Una vegada tothom estigui assegut al seu lloc i després que hagin repartit els enunciats, es podrà treure la mascareta sempre que es mantingui la distància de seguretat d’1,5 metres».

Malgrat això, «per solidaritat i responsabilitat social» és obligatori portar la mascareta posada abans que es reculli l’examen i mentre s’estigui dins de l’edifici on es realitza la selectivitat, i ha recordat que una vegada fora també s’ha de portar si no es pot mantenir la distància de seguretat.

Les PAU a Catalunya s’inicien aquest dimarts amb un rècord d’estudiants, amb prop de 40.000 alumnes inscrits, i la Comissió de Coordinació tenia pendent decidir aquest dilluns si finalment era obligatori portar mascareta durant la realització dels exàmens.

Notícies relacionades

També faran les proves els 1.694 alumnes que s’examinen en els nou tribunals en el Segrià (Lleida), i els que siguin de fora de la comarca hauran de portar la declaració d’autoresponsabilitat de la Generalitat i el comprovant –imprès o al mòbil– que certifiqui que s’han matriculat a les PAU.

Aquesta edició de les PAU, marcada per la pandèmia del coronavirus, ha augmentat el nombre de municipis on es podrà realitzar, que passa de 20 a 63; del nombre de tribunals, de 160 a 216 –en el qual s’inclouran alguns instituts–; del nombre de correctors, de 1.414 a 1.600, i s’ha doblat el nombre de vigilants per l’augment de seus, passant de 1.600 a uns 3.500.