04 d’ag 2020

Anar al contingut

NOVES MESURES

Restriccions a Lleida: ¿Què es pot fer i què no al Segrià?

Des del 30 de juliol es mantenen restriccions a Lleida i als municipis d'Aitona, Alcarràs, La Granja d¿Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

El Periódico

Després que la Generalitat confinés la comarca de Lleida, el 30 de juliol el Govern va decidir aixecar el confinament i imposar restriccions menys severes que afecten a la mobilitat. Aquestes són les mesures principals que s’apliquen des d’aleshores a la ciutat de Lleida i a les localitats d’Aitona, Alcarràs, La Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.  

Es recomana a la població quedar-se al domicili.

Mobilitat limitada

Fora del domicili, només per motius laborals, sanitaris, d’assistència o cura de persones que ho requereixin.

- Desplaçaments a entitats financeres, compra d’aliments, begudes o altres matèries primeres, altres compres amb cita prèvia, activitats d’oci o esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual, horts d’autoconsum i gestions inajornables.

Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.

- Per a exàmens o proves oficials inajornables.

- Altres situacions de causa de força major o necessitat.


Prohibicions

- Les trobades o reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, excepte les activitats laborals o el transport públic.

- No es permet l’obertura a tot Catalunya d’activitats de discoteca, sales de ball i sala de festes amb espectacle, activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments.


Permisos

- Activitats de casals i colònies d’estiu.

- Obertura al públic de tots els equipaments culturals, de locals i d’establiments on es porten a terme espectacles públics, activitats lúdiques, recreatives i esportives i de gimnasos i instal·lacions esportives, fins a un 50% de l’aforament i complint les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Procicat.

- Obertura de bars i restaurants, amb consum només a les terrasses amb aforament màxim del 50%, amb 2 metres entre taules o grups de taules.

Hotels i allotjaments turístics: 50% d’aforament a les zones comunes.

- Obertura de comerços fins i tot un 50% de l’aforament i amb recomanació de cita prèvia.

Actes religiosos, inclosos casaments, cerimònies fúnebres i d’altres, fins al 33% de l’aforament.