programa social

Ajuts per a col·lectius vulnerables en la Covid-19

La Caixa destina un milió d'euros a projectes de suport a unes 20.000 famílies

zentauroepp53940668 la fundaci n  la caixa  destina 4 5 millones de euros a la a200630181943

zentauroepp53940668 la fundaci n la caixa destina 4 5 millones de euros a la a200630181943 / Ventura Juan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fundació La Caixa ha destinat un total de 929.490 euros a 37 projectes impulsats per entitats socials de Catalunya enfocats a persones grans i reptes derivats de l’envelliment, la discapacitat i malalties greus o cròniques.

Més de 20.000 persones i el seu entorn familiar seran les beneficiàries d’aquests ajuts i es repartiran entre les províncies de Barcelona (33 projectes), Girona (tres) i Lleida (un), segons va informar ahir l’entitat.

Aquesa convocatòria d’ajuts té com a objectius específics la promoció de la vida independent, l’autonomia personal i el benestar de la gent gran, persones amb discapacitats o trastorns mentals i també aquelles persones amb malalties greus o cròniques que requereixen la cura permanent del seu entorn familiar.

En el conjunt d’Espanya la fundació ha destinat 4,5 milions d’euros a 196 projectes d’aquest tipus, amb més de 62.000 persones beneficiàries, incloses persones cuidadores o que pertanyen a l’entorn familiar.

Notícies relacionades

L’entitat ha reforçat així mateix el seu suport a les entitats impulsores de projectes per garantir que els ajuts arribin a les persones i col·lectius més vulnerables i que estan patint de manera més severa els efectes de la pandèmia de la Covid-19. «En aquests moments, més que mai, volem ser al costat dels col·lectius socials més fràgils, que trobin oportunitats reals per millorar les seves condicions de vida i les de les seves famílies», destaca el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé. 

Aquesta és la primera convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’iniciatives Socials 2020, que aquest any invertirà 17,3 milions d’euros també per a la lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social, la inserció sociolaboral, vivendes socials, la promoció de la interculturalitat i l’acció social en l’àmbit rural.