CATORZE POSITIUS EN UN MATEIX IMMOBLE

Més de 100 persones aïllades pel brot en un edifici de Santander

Els 14 casos positius detectats tenen «símptomes lleus que no necessiten més que aïllament domiciliari», tot i que aquest dilluns s'ha traslladat a l'hospital una dona de 89 anys que presentava «clínica respiratòria lleu»

zentauroepp53921680 graf8857  santander  28 06 2020   agentes de la policia naci200629163216

zentauroepp53921680 graf8857 santander 28 06 2020 agentes de la policia naci200629163216 / Pedro Puente Hoyos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més d’un centenar de persones es troben aïllades als seus domicilis a conseqüència del brot de casos positius de Covid-19 detectat en un edifici de Santander, que ha sigut posat en quarantena amb 14 afectats per coronavirus i entorn de 80 persones aïllades a les 48 vivendes de l’immoble.

A més d’aquests veïns de l’immoble, també es troben aïllades a les seves llars entre 30 i 35 persones que han mantingut «contacte estret» amb algun dels 14 casos positius que han aparegut a l’edifici.

El conseller de Sanitat, Miguel Rodríguez, i la directora general de Salut Pública, Paloma Navas, han explicat a Efe que als 13 casos que ja estaven confirmats al municipi se n’hi ha afegit un altre, que viu al mateix domicili que tres dels afectats.

A més, el conseller ha assenyalat que, tot i que els casos positius detectats tenen «símptomes lleus que no necessiten més que aïllament domiciliari», aquest dilluns al matí s’ha traslladat a l’hospital una dona de 89 anys que presentava «clínica respiratòria lleu». La decisió s’ha adoptat, segons Rodríguez, «gairebé com a mesura de precaució per evitar complicacions i actuar al més aviat possible».

«L’important és que tots els positius estan circumscrits a aquest edifici», ha assenyalat el conseller, que ha apuntat que totes les proves que s’han fet a veïns d’edificis limítrofs i als establiments comercials de la zona han donat negatius.

Notícies relacionades

L’alcaldessa de la ciutat, Gema Igual, ha manifestat a Europa Press que els Serveis Socials de l’ajuntament s’han posat en contacte amb els veïns de l’edifici de la zona de Castella-Hermida per ajudar «en tot allò que necessitin».

Per exemple, ha indicat que aquest mateix dilluns ha escrit a Salut Pública per un «dubte» entorn d’un veí, que necessitava una assistent i no l’han deixat entrar a l’edifici, així com per sol·licitar col·locar un contenidor d’escombraries en aquest portal per evitar que els residents es moguin per la ciutat.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions