ja sumen 320 contagis

Aragó manté la fase 2 a les quatre comarques afectades per brots

Són zones fructícoles i el virus ha ressorgit en aquest àmbit laboral

Una pareja se abraza en una calle en Zaragoza, el viernes 8 de mayo, aún en la fase 0 de la desescalada.

Una pareja se abraza en una calle en Zaragoza, el viernes 8 de mayo, aún en la fase 0 de la desescalada. / EFE / JAVIER BELVER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Sanitat del Govern d’Aragó manté la fase 2 a les quatre comarques aragoneses afectades per brots de coronavirus, la Llitera, Cinca Mitjà, Baix Cinca, i Baix Aragó-Casp, les tres primeres a la província d’Osca i l’última a la de Saragossa, que ja sumen 320 contagis confirmats. 

Totes se situen a la zona més oriental d’Aragó i es caracteritzen per ser comarques fructícoles. Precisament, la majoria dels brots han sorgit en aquest àmbit laboral, entre treballadors temporers encarregats de les campanyes de recol·lecció.

Notícies relacionades

Els primers casos es van detectar a la zona de Saidí, a la província d’Osca, i van obligar el Departament de Sanitat a fer retrocedir dilluns passat a la fase 2 les tres comarques d’Osca i, l’endemà, la de Baix Aragó-Casp.

Dimecres, la consellera de Sanitat d’Aragó, Sira Repollés, va mantenir una reunió bilateral amb el Ministeri de Sanitat amb altres responsables del seu departament, en què es va analitzar com s’està treballant per fer front a aquests brots.

Temes:

Aragó