12 jul 2020

Anar al contingut

investigació sanitària

Alerta per un lot de preservatius Durex falsos

La falsificació es pot detectar per la data de caducitat del producte o per una lleugera diferència de color a l'envàs

El Periódico

Alerta per un lot de preservatius Durex falsos

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat una alerta per la falsificació de preservatius de la marca Durex. S’han detectat unitats falsificades d’un lot, amb el número de referència 1000603437, del producte ‘Durex Dame Placer 12 preservativos’. La detecció per part del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’ha produït durant la investigació que s’estava duent a terme per un altre cas de falsificacions de la mateixa marca. 

Hi ha diferents maneres de saber si el producte és o no una falsificació. L’empresa Reckitt Benckiser Healthcare (Regne Unit), fabricant dels preservatius Durex, ha confirmat la fabricació del lot 1000603437, en què figura com a data de caducitat 2023-09. No obstant, en el producte falsificat figura com a data de caducitat 2024-05. Per tant, els productes en els quals figuri lot 1000603437 i caducitat 2024-05, són falsos.

Entre el producte original i la falsificació hi ha altres diferències més enllà de la data de caducitat. L’envàs falsificat és de diferent color, com s’aprecia en la imatge adjunta a aquest text. A més, l’embalatge dels preservatius també és de diferent color. Si l’original és fúcsia, el falsificat és de color lila. 

L’AEMPS demana a comerços i distribuïdors que en el cas de tenir-los a la venda els retiri i que si tenen altres productes de la marca Durex sospitosos de ser falsos contactin amb el distribuïdor a Espanya del fabricant Reckitt Benckiser Healthcare. Per la seva banda, demana a usuaris no utilitzar aquests preservatius en el cas de confirmar que són falsos.