DISPOSITIUS ANTIDROGA

Vint-i-cinc detinguts en una operació contra el tràfic de marihuana i blanqueig a Catalunya

La majoria dels sospitosos són de nacionalitat espanyola i integraven una xarxa per vendre cànnabis a l'estranger i blanquejar els guanys

La Policia Nacional desmantella una xarxa que distribuïa cocaïna a BCN i Girona

ebaula wkaeu1au

ebaula wkaeu1au

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa aquest divendres un dispositiu contra el tràfic de marihuana i el blanqueig de capitals a Catalunya. L’epicentre de les actuacions és a Sabadell i a Terrassa. Hi ha 25 detinguts en els 42 registres que s’han fet i s’han trobat diverses plantacions de droga, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. La meitat de les entrades han sigut en domicilis particulars en què no hi havia plantacions sinó que eren les residències dels sospitosos, la immensa majoria, de nacionalitat espanyola. Gran part de l’elevat nombre de cultius de cànnabis localitzat era per vendre a l’estranger, al continent europeu.  

La quarantena de registres simultanis s’ha fet en diferents punts del territori. A Sabadell s’han fet 14 entrades i a Terrassa, 12. També s’han fet registres a Berga (2), el Vendrell (5), Manresa (4) i Rubí (5).

La investigació que ha culminat en aquesta operació va començar fa un any per part de l’àrea central de blanqueig de capitals dels Mossos. La xarxa, amb epicentre a Sabadell i Terrassa, tenia una doble funció: amassar diners amb el narcotràfic de marihuana a gran escala i blanquejar els beneficis. 

Cau una altra banda a BCN i Girona

No ha sigut l’única operació antidroga del dia a Catalunya.  La Policia Nacional ha desmantellat, amb la detenció de 27 persones, una organització criminal que distribuïa cocaïna a les províncies de Barcelona i Girona i que tenia el seu centre d’operacions a Badalona (Barcelona).

coca / periodico

Aquesta organització, «perfectament estructurada», segons la Policia Nacional, comptava amb diversos grups connectats entre ells que integraven l’entramat criminal, amb capacitat per proveir el mercat de cocaïna a les seves zones d’actuació, que eren les comarques barcelonines del Maresme, Osona, el Vallès Oriental i el Barcelonès, i altres de Girona com la Selva o el Gironès.

Notícies relacionades

La investigació es va iniciar fa un any, després de detectar una xarxa de distribució de cocaïna establerta a la ciutat de Badalona. Fa pocs dies es va dur a terme un operatiu contra aquesta xarxa amb el registre de 19 domicilis i locals comercials a les localitats de Badalona, Mataró, les Franqueses del Vallès, Vic, Arenys de Mar, Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna.

Els agents van intervenir en aquests registres 10,6 quilos de cocaïna, 408 grams de cristall, 180 quilos d’haixix, 1,7 quilos de marihuana i 22,5 quilos de substància de tall, així com una premsa hidràulica, 16 balances de precisió, 98 telèfons mòbils i diverses tauletes i ordinadors. La Policia també va localitzar 530.000 euros en metàl·lic i 22 cotxes utilitzats per l’organització per a l’emmagatzematge i distribució de la droga.