del cretaci

Trobat al Japó l'ou de dinosaure fossilitzat més petit mai vist

Mesura uns 4,5 centímetres de llarg per 2 de diàmetre, van anunciar científics nipons

tene uns 100 milions d'anys i pertany a una espècie de petit terópodo

zentauroepp53855953 encuentran huevos de dinosaurio fosilizados de hace 110 mill200623131751

zentauroepp53855953 encuentran huevos de dinosaurio fosilizados de hace 110 mill200623131751

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un grup de científics japonesos va anunciar aquest dimarts la troballa de l’ou de dinosaure fossilitzat més petit del que es té constància a tot el món, d’uns 4,5 centímetres de llarg per 2 de diàmetre.

El descobriment podria donar «nova llum sobre com els dinosaures de menor mida es reproduïen i niaven», segons van dir els seus autors, un equip d’investigadors de la Universitat de Tsukuba i del Museu de Ciències Naturals i Humanes de Hyogo (oest del Japó), en una roda de premsa recollida per l’agència local Kyodo.

L’ou fossilitzat va ser trobat en un estrat datat al cretaci inferior a Hyogo, i els científics creuen que té uns 100 milions d’anys d’antiguitat i que pertanyia a una espècie de petit teròpode.

Un dels membres de l’equip científic, Kohei Tanaka, va destacar la importància d’aquestes restes fossilitzades que poden aportar pistes sobre dinosaures de petita mida, ja que la seva troballa és molt menys freqüent que el d’altres de més talla com els coneguts tiranosaures, també de la família dels teròpodes. 

Notícies relacionades

L’ou es trobava en una zona considerada com una de les més riques en aquest tipus de fòssils datats en l’època del cretaci.

Restes d’ous fossilitzats de dinosaures també han sigut trobats, tot i que de més mida, en excavacions en altres punts del planeta com Espanya o Mongòlia.