acte improvisat

Una multitud celebra Sant Joan a Ciutadella sense mascaretes

L'ajuntament de la ciutat menorquina havia suspès els actes tradicionals per la pandèmia

La policia no ha desallotjat els concentrats, que s'han dispersat espontàniament

primer-toc-ciutadella-rc / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de persones s’han aglomerat aquesta tarda a Ciutadella (Menorca) per celebrar les festes de Sant Joan de manera improvisada, ja que els actes oficials van ser suspesos per l’ajuntament a causa de la pandèmia de coronavirus.

Fonts de la Policia Local han confirmat a Europa Press que cap a les 15.00 hores s’ha produït una concentració de persones al centre històric, al carrer Major del Borne.

Toc de fabiol inclòs

Els participants han realitzat un primer toc de fabiol, un esdeveniment generalment massiu en aquestes festes. No han sigut desallotjats per la policia, sinó que s’han dispersat espontàniament.

Notícies relacionades

Des de la Policia Local han considerat «una inconsciència» l’actitud d’aquestes persones, ja que la majoria no portaven mascareta i tampoc s’estaven respectant les distàncies de seguretat. Amb tot, des del cos han apuntat que ha sigut una cosa «excepcional» que ha durat «poc temps».

Trucades a la policia de veïns «indignats»

La Policia Local ha rebut bastantes trucades de veïns «indignats» per aquesta activitat. L’ajuntament va cancel·lar els actes oficials, ja que no es poden celebrar festes populars a les Balears fins al juliol. Com a alternativa va plantejar activitats virtuals amb el lema ‘Sant Joan és viu al cor’.