OPERACIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL

Intervingudes en un magatzem de Collbató 19.000 mascaretes fraudulentes

Els tres sospitosos oferien els productes per WhatsApp als clients que tenien com a distribuïdors d'electrodomèstics

material sanitario falsificado barcelon validada vid 20 102936 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha intervingut a Collbató (Barcelona) prop de 19.000 mascaretes que s’oferien per WhatsApp amb certificats de qualitat falsificats. En l’operació també han s’han intervingut 1.526 litres de gel desinfectant sense registre sanitari i irregularitats en l’etiquetatge. S’investiguen tres persones per la suposada comissió de delictes contra la salut pública i falsedat documental.

Segons la hipòtesi amb què treballa la Guàrdia Civl, els investigats, veïns de Barcelona i Tarragona, haurien ofert tots aquests productes fraudulents a nombrosos contactes de la seva cartera de clients obtinguts de la seva activitat professional com a distribuïdors d’electrodomèstics.

Els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Barcelona investigaven una persona que oferia a la venda, a través de l’aplicació WhatsApp, una important partida de mascaretes i gel desinfectant, de procedència dubtosa.

Notícies relacionades

Els investigadors van localitzar una nau a Collbató on s’emmagatzemava el material. En la inspecció, els agents van poder determinar que les mascaretes comptaven amb certificats sanitaris presumptament falsificats i que els pots de gel desinfectant presentaven irregularitats en les etiquetes, a més, no tenien el registre sanitari preceptiu.

En total, els agents van intervenir 4.000 mascaretes FFP2, 14.400 mascaretes quirúrgiques i 1.526 litres de gel desinfectant de mans.