CRISI SANITÀRIA

Quarantena per a 55 passatgers després d'arribar a Palma en dos vols internacionals

El succés té lloc dos dies abans de la posada en marxa del corredor turístic aeri entre Alemanya i les Balears

zentauroepp53742364 soc mallorca200613160319

zentauroepp53742364 soc mallorca200613160319 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 55 passatgers procedents de dos vols internacionals que ahir van arribar a l’aeroport de Son Sant Joan, a Palma, es troben en quarantena, segons ha informat aquest dissabte la Delegació del Govern. El succés arriba a poques hores de l’entrada en vigor del corredor turístic segur que unirà Alemanya amb les Balears. Dilluns es posarà en marxa una prova pilot que permetrà a 10.900 alemanys passar 15 dies de vacances (del 15 al 30 de juny) a les illes abans que les fronteres s’obrin als estrangers l’1 de juliol.

L’organisme governamental ha recordat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil prossegueixen amb els controls diaris de seguretat en ports, aeroports i carreteres de l’arxipèlag. En aquest sentit, la delegació ha explicat que l’aeroport de Palma va registrar divendres l’arribada de 1.074 passatgers, mentre que 1.298 més van abandonar Mallorca en els 26 vols que van operar, segons les dades de la Guàrdia Civil. Del total d’operacions registrades, 22 vols –11 d’arribada i 11 de sortida– van ser trajectes nacionals. Quatre més van ser internacionals –dos d’arribada i dos de sortida.

Sis actes administratives per desobediència

Notícies relacionades

Així mateix, l’aeròdrom d’Eivissa va rebre un total de 527 viatgers en sis vols d’entrada i 488 més van marxar de l’illa en sis vols de sortida. Mentrestant, l’aeroport de Menorca va comptabilitzar 337 persones que van arribar i 276 que van sortir de l’illa en vuit vols programats. D’altra banda, els agents de la Policia Local de Palma van aixecar ahir un total de sis actes administratives per desobediència per incompliment de les restriccions imposades per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Amb tot, la Delegació del Govern ha notificat que aquest dissabte transcorre sense incidències rellevants a les illes, tret de casos puntuals, i ha fet una crida a la responsabilitat per al compliment de les recomanacions sociosanitàries.