ENTRETENIMENT DIGITAL

El 78% dels catalans desitja més continguts en català a les plataformes de pagament

El percentatge arriba al 93%, mentre que disminueix al 65% entre els castellanoparlants, segons una enquesta de la Generalitat

zentauroepp52911330 gente200324183646

zentauroepp52911330 gente200324183646

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 77,6% dels catalans afirmen que li agradaria disposar de més continguts en català a les plataformes digitals que ofereixen sèries i pel·lícules de pagament, com Netflix, Amazon Prime o Movistar+, segons indica una enquesta encarregada per la direcció general de Política Lingüística de la Generalitat sobre les preferències lingüístiques dels catalans en l’àmbit del cine.

Segons els resultats d’aquesta enquesta, que aquest diumenge ha sigut donada a conèixer per la Generalitat, a la pregunta de quins idiomes els agradaria trobar en el doblatge de pel·lícules i sèries, el 50% ha citat espontàniament el català, juntament amb altres llengües, com el castellà (74,9%) o l’anglès (19,2%).

A la resta d’enquestats que no han citat el català en primera opció, al ser preguntats si els agradaria trobar continguts en aquesta llengua han respost majoritàriament que sí, de la qual cosa l’enquesta conclou que un 77,6% d’enquestats volen sèries i pel·lícules doblades en català (50% en primera opció i 27,6% en segona).

Entre la població que té el català com a llengua habitual, el percentatge arriba al 93%, mentre que disminueix fins al 65% entre la població castellanoparlant.

Consum digital entre els joves

Notícies relacionades

L’enquesta indica, així mateix, que entre el 37% dels joves de 16 a 29 anys i estudiants són les pel·lícules en anglès les que es desitja trobar com a primera opció de doblatge. Entre els menors de 45 anys, el consum de sèries i pel·lícules a través de plataformes de pagament supera amb claredat el de televisió tradicional.

L’enquesta, elaborada per l’empresa GESOP, s’ha realitzat durant el confinament, en concret en la quarta setmana d’abril, amb preguntes a 1.607 persones representatives de la població catalana. Té un nivell de confiança del 95,2% i un marge d’error del 2,5%.

Temes:

Català