DESESCALADA

Els centres comercials reobren amb protocols sanitaris reforçats

El pas de Barcelona a la fase 2, aquest dilluns, permet tornar a l'activitat amb estrictes mesures per garantir la seguretat dels clients

zentauroepp53268551 economia comercios cerrados peluquerias200503195042

zentauroepp53268551 economia comercios cerrados peluquerias200503195042 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els centres comercials de Barcelona reobriran les portes aquest dilluns gràcies a l’entrada de la ciutat a la fase 2 del desconfinament, amb uns protocols sanitaris i de seguretat reforçats per protegir els clients i els treballadors del coronavirus i amb restriccions en l’aforament. Tot i que alguns, com La Maquinista, Glòries i Splau, han continuat oberts al públic durant l’estat d’alarma (per garantir l’accés als comerços de primera necessitat), ara nous protocols s’han sumat a les mesures de desinfecció i seguretat ja adoptades.

En aquest sentit, ha augmentat la freqüència de neteja dels centres coincidint amb els horaris de més afluència. Com a mínim, cada 30 minuts es desinfectaran els lavabos i els punts de contacte més freqüents, com els ascensors i les escales mecàniques. També s’han col·locat gels hidroalcohòlics a les entrades i sortides i en punts clau com els lavabos, entrades de les botigues o punts d’atenció al client. Això sí, els serveis de ludoteca i els parcs infantils continuaran tancats i l’ús dels ascensors estarà limitat a persones amb mobilitat reduïda i a un màxim d’una o dues persones per ascensor.

Control d’aforament

A més, La Maquinista, Glòries i Splau compten amb un sistema de monitoratge i control de l’ocupació que permet controlar el flux de persones en temps real a través d’una aplicació mòbil, que alerta la gerència del centre en cas que s’estigui arribant al límit d’ocupació marcat per la llei. Un altre dels grans centres comercials de Barcelona, Diagonal Mar, ha informat que obrirà amb mesures adaptades a la realitat actual per garantir la seguretat dels visitants i els treballadors, i preparats per a la nova normalitat.

Notícies relacionades

Aquestes mesures es basen en l’ús de la tecnologia per garantir una experiència òptima, personalitzada i segura, llocs espaiosos, ben senyalitzats i una atenció personalitzada per al consumidor, a més del reforç dels protocols d’higiene i desinfecció a tot el centre comercial.

Obre el Corte Inglés

També els centres d’El Corte Inglés obren aquest dilluns la totalitat de les seves superfícies comercials. Amb aquesta reobertura, la cadena recupera el 100% dels treballadors que estaven inclosos en els expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos). Els establiments posaran a disposició del públic tota l’oferta comercial, però s’establirà un aforament limitat i serà obligatori l’ús de guants i mascareta.