cerimonial xamànic

La Guàrdia Civil considera que va ser Nacho Vidal qui va procurar el verí de gripau al fotògraf

Els investigadors afirmen que José Luis Abad no sabia ni on obtenir la bufotenina ni com sotmetre's al ritual

nacho-vidal

nacho-vidal

2
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez / Levante-EMV

¿D’on va sortir la bufotenina que va matar el fotògraf José Luis Abad? És la pregunta clau que va mantenir el cas paralitzat durant mesos i que només es va reactivar gràcies al vídeo del ritual xamànic entregat per la família el desembre passat. Segons Nacho Vidal, principal imputat en la causa com a presumpte oficiant de la cerimònia mortal, va ser José Luis qui va arribar a la casa amb el verí. Però la família, primer, i la Guàrdia Civil després, neguen aquesta versió, avança ‘Levante-EMV’, diari del mateix grup editorial que EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

De fet, els investigadors de l’equip de Policia Judicial de Xàtiva encarregats del cas mantenen en l’atestat entregat a la jutge que tots els indicis apunten que el verí el va procurar i va administrar l’estrella retirada del porno, l’únic que sabia com s’administra, habilitat que fins i tot reconeix ell en vídeos penjats a la xarxa Youtube.

Així, els agents afirmen que José Luis volia sotmetre’s al ritu, segons alguns pròxims que han declarat en la causa per superar les seves addiccions a determinats estupefaents, però no sabia ni com fer-ho, ni d’on treure la bufotenina.

De moment, els agents no semblen haver trobat rastres de la suposada compra per internet d’aquesta substància, però conclouen que ell era l’únic que en podia disposar entre les quatre persones que van participar en aquell ritual ––el fotògraf, l’actor, la seva cosina (i amiga de José Luis) i Miguel, empleat de l’amfitrió–.

La qüestió no és fútil, i per això la insistència de Nacho Vidal en totes les seves compareixences davant la Guàrdia Civil i la jutge negant haver aportat el verí, ja que el delicte contra la salut pública que se li imputa parteix que ell va ser la persona que presumptament va obtenir i va administrar el verí del gripau ‘Buf’ a José Luis Abad.

Pel que fa a la principal acusació, la d’homicidi imprudent per conducta greu, es basa en el fet d’haver administrat una substància potencialment perillosa, sense registre ni control sanitari, i en una concentració desconeguda –no s’ha d’oblidar que es tracta d’una substància obtinguda fora del mercat legal–, sense supervisió mèdica i a una persona que havia referit consums d’estupefaents i d’alcohol, amb, segons recull l’atestat, patologies prèvies.

Notícies relacionades

Tampoc ajudarà la defensa d’Ignacio Jordà, conegut internacionalment pel seu nom artístic de Nacho Vidal, el fet que trigués 22 minuts a trucar al 112 per demanar ajuda mèdica, tal com va avançar ahir en exclusiva 'Levante-EMV’, i que, malgrat que va caure desplomat als 30 segons d’haver inhalat els vapors del verí, ningú el va tocar fins transcorreguts 14 minuts.

Nacho Vidal ha mantingut des del principi que no hi va intervenir abans perquè, per la seva àmplia experiència en aquest tipus de sessions, considerava normal el quadro que presentava el fotògraf. De fet, no va intentar reanimar-lo amb el boca a boca i altres maniobres fins que van passar uns altres sis minuts.