TREBALLADORS SENSE SOSTRE

Hostals de pobles de Lleida, Tarragona i Osca ofereixen a Keita Baldé places per a temporers

L'activista Nogay Ndiaye demana als mitjans que no identifiquin l'edifici que ha llogat l'ex del planter del Barça perquè alguns veïns «ja s'han començat a queixar».

temporero-lleida

temporero-lleida

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Hostals de municipis de LleidaTarragona i la Franja (Osca) han ofert places per a temporers després de la negativa de la majoria dels hotels i hostals de la ciutat de Lleida a facilitar-los allotjament, segons ha assegurat aquest dimarts l’activista Nogay Ndiaye, que col·labora amb el futbolista del Mònaco Keita Baldé en la recerca d’allotjament per a aquestes persones.

«Les úniques ofertes que m’han arribat són d’hostals de pobles de la Franja (Osca), de Tarragona, de les Borges Blanques i alguns altres pobles de Lleida però de cap hotel de Lleida», ha manifestat Nogay Ndiaye, que ha precisat que l’objectiu és trobar places d’allotjament a Lleida ciutat que se sumin a les 60 que té l’edifici de tres plantes que ja ha llogat al barri de la Mariola.

L’activista ha precisat que l’edifici del barri de la Mariola té capacitat per a 60 persones (no 90 com per error va dir Keita Baldé en directe dilluns a Instagram) i ha demanat que els mitjans no identifiquin l’edifici perquè alguns veïns «ja s’han començat a queixar».

Segons Nogay Ndiaye, tot i que l’oferta era d’un lloguer de quatre mesos, els propietaris de l’edifici han posat com a requisit un cinquè mes que l’ex del planter del Barça pagarà.

200 temporers

Nogay Ndiaye va fer públic el dissabte que el jugador del Mònaco s’havia ofert a pagar l’allotjament de 200 temporers que s’han traslladat a Lleida a buscar feina a la campanya de la fruita i dormen al carrer i que ella havia traslladat l’oferta a hotels, hostals i immobiliàries de la ciutat que, o bé no havien respost, o ho havien fet amb negatives.

Notícies relacionades

Aquest dimarts ha apuntat que els qui des de la Federació d’Hostaleria de Lleida asseguren que no hi ha racisme haurien de respondre per què a ella no li plouen les ofertes i ha avançat que a través de SOS Racisme presentarà denúncies contra alguns dels 13 hotels i hostals de la ciutat als quals els ha fet la proposta d’allotjar temporers durant quatre mesos pagant per endavant i s’hi han negat.

«He de valorar-ho amb els advocats, no tots els hotels i hostals són denunciables, perquè no tots han contestat el mateix», ha conclòs l’activista.