DESESCALADA

El País Valencià no preveu demanar el pas a la fase 3

Puig assegura que «els indicadors són molt positius», però que actuaran «amb la màxima prudència»

Podria demanar a Sanitat que es permeti la circulació entre les tres províncies tot i que segueixin en fase 2

zentauroepp53607558 valencia200601121002

zentauroepp53607558 valencia200601121002 / A Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Des del fiasco que va patir fa unes setmanes quan va donar per fet que tot el País Valencià entraria en fase 1 al principi de la desescalada i només ho van fer 10 dels seus departaments de Salut, la Generalitat va amb peus de plom i ara no preveu demanar aquest dimecres el pas a la fase 3.

Tot i que no hi ha obligació d’estar dues setmanes a cada estadi del desconfinament, la idea del Consell és complir els 14 dies en la fase 2 en què va entrar el País Valencià aquest dilluns i analitzar les dades en el seu conjunt.

«Els indicadors són molt positius, però actuarem amb la màxima prudència. En el dia d’avui pensem que mantenir aquesta actitud és positiu», ha dit el president, Ximo Puig, que feia així referència al fet que País Valencià ha encadenat dos dies seguits sense cap mort per coronavirus per primera vegada des del mes de març.

Però en el Consell no es volen endur cap altra ‘rebolcada’ de Sanitat. Per això Puig ha apuntat que és important mantenir «la imatge de rigor» que estan oferint i que al seu dia va fer que el president del Govern, Pedro Sánchez, elogiés públicament la seva decisió d’esperar una setmana a demanar la fase 2.

El Govern valencià vol tenir les dades de les conseqüències del primer cap de setmana en la fase 2, que serà el pròxim, així com de l’obertura de les platges, que s’ha produït aquest dilluns, abans de reclamar fer un pas més en la seva desescalada.

Amb la temporada turística a la cantonada, no es vol córrer el risc d’espantar els possibles visitants estrangers que es puguin estar plantejant viatjar aquest estiu a les seves platges amb noves desavinences amb el ministeri o amb algun pas enrere.

«Quan el País Valencià passi a la fase 3 ho farà amb totes les garanties i amb tota la possibilitat d’oferir una seguretat sanitària que és actiu fonamental per a la reactivació», ha assenyalat Puig.

Mobilitat entre províncies

Però Puig ha admès que plantejaran al Ministeri de Sanitat «si hi ha alguna mesura que es pogués avançar la setmana que ve», pensant especialment en la mobilitat dins de la comunitat autònoma.

Notícies relacionades

«Volem accelerar al més ràpid possible que dins del País Valencià hi hagi una desfronterització provincial i que la unitat territorial sigui la comunitat», ha destacat.

Queda així descartat de nou que alguns departaments puguin anar per davant, com va passar al principi. Aquesta decisió ha provocat algunes crítiques des d’aquestes comarques amb millors dades, que en alguns casos han retret al Consell que s’hagi d’esperar a l’avanç de les tres capitals de província per seguir endavant.

Temes:

Desescalada