On Catalunya

Sitges delimitarà els accessos a les platges amb vigilants que controlaran l'aforament

Els municipis del Garraf apel·len a la responsabilitat dels banyistes per mantenir les distàncies de seguretat

zentauroepp53314696 grafcat5851  sitges  barcelona   04 05 2020   una persona ha200527230851

zentauroepp53314696 grafcat5851 sitges barcelona 04 05 2020 una persona ha200527230851 / Susanna Saez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sitges tancarà el perímetre de 12 de les 19 platges del municipi per crear un sol punt d’accés a cada una d’elles, on situarà personal que s’encarregarà de controlar l’aforament. És la principal mesura que vol adoptar l’Ajuntament per evitar la massificació de les platges i ajustar-se a les recomanacions de prevenció de contagi.

La previsió de Sitges és reobrir al bany aquest dimarts si el Garraf entra la setmana que ve a la fase 2 del desconfinament, però les restriccions no s’aplicaran fins a mitjans de mes, quan s’espera que creixi l’afluència de gent. A la resta de la comarca els municipis reobren el bany de forma esglaonada i apel·len a la responsabilitat individual per mantenir les distàncies de seguretat.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Sitges ja ha reobert els accessos a les platges des del dia 4 per passejar i practicar esport, sempre mantenint les distàncies de seguretat i la resta de mesures preventives.

Ara, la localitat barcelonina està acabant d’ultimar el protocol per posar en marxa la temporada de bany a les platges que solen estar més freqüentades. La previsió és situar vigilants en cada accés –l’Ajuntament està estudiant si seran agents de seguretat privada–, els quals controlaran l’aforament per garantir que cada banyista pugui disposar d’un espai d’uns quatre metres quadrats, com exigeix el Ministeri de Sanitat.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions