MALES ESTADÍSTIQUES

Salut atribueix el repunt de casos a Lleida a una festa i a empreses agroalimentàries

La Conselleria no proposarà que avanci a la fase 2 després d'haver passat de 45 casos la setmana del 7 al 13 de maig a 142 entre el 14 i el 21

24/04/2020 Un trabajador sanitario se dispone a entrar en una habitación del Hospital Arnau de Vilanova donde hay pacientes infectados con el virus, en Valencia, Comunidad Valenciana, (España), a 24 de abril de 2020.

24/04/2020 Un trabajador sanitario se dispone a entrar en una habitación del Hospital Arnau de Vilanova donde hay pacientes infectados con el virus, en Valencia, Comunidad Valenciana, (España), a 24 de abril de 2020. / Rober Solsona - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La Conselleria de Salut ha explicat aquest dimarts que la regió sanitària de Lleida ha passat de registrar 45 casos de coronavirus. Fonts del departament han informat que han reportat casos derivats en diferents àmbits com residències i personal sanitari –aquests últims amb una tendència similar a la que hi ha hagut durant la pandèmia–. També s’han registrat casos en altres àmbits com empreses agroalimentàries i en una festa d’aniversari amb 20 persones de les quals quatre eren positives, per la qual cosa tots els assistents s’han contagiat.

La regió sanitària té 32 persones ingressades, de les quals vuit són crítics i són a la unitat de cures intensives (uci) de l’Hospital Arnau de Vilanova. De la resta de pacients, 11 també són a l’Hospital Arnau de Vilanova, vuit a l’Hospital Santa Maria i cinc a l’Hotel Salut Nastasi (Lleida).

No hi haurà proposta de passar a fase 2

La Conselleria no proposarà que la Regió Sanitària de Lleida passi a fase 2 ja que les dades d’incidència de nous casos de Covid-19 a la regió han augmentat des que es va fer efectiu el seu pas a fase 1.

Segons el departament, el dia 11, quan es va aprovar la proposta de desconfinament de Lleida per passar a la fase 1, la taxa d’incidència acumulada a 7 dies era de 12,1 casos per 100.000 habitants i el 22 de maig, era de 42,7 casos per 100.000 habitants.

Uns dies d’espera per valorar l’evolució

Notícies relacionades

Salut afirma que, segons informacions dels serveis territorials de l’Agència de Salut Pública, s’han detectat cadenes de transmissió en empreses agroalimentàries que han mantingut treballs mínims. Així mateix, el departament ha decidit esperar uns dies per valorar l’evolució d’aquestes incidències.

Els sindicats CCOO i UGT han demanat al Departament de Salut que no es criminalitzi el sector agroalimentari i s’especifiqui en quines empreses hi ha hagut rebrots perquè, de la mateixa manera que n’hi ha que no «ho estan fent bé», d’altres sí. En aquest sentit, recorden que ja van denunciar que a l’escorxador Milsa de Lleida no s’estaven complint les mesures de seguretat. Precisament en aquesta empresa, amb tres positius confirmats, s’estan fent tests als treballadors aquest dimarts.